Nyugaton már hangolnak: miközben Magyarország ünnepel, Brüsszel, Berlin és Párizs elszomorodik

2024. szeptember 30. 11:18

A The Times szerint egyetlen európai országban biztosan nagyon örülnének Donald Trump novemberi győzelmének, a korábbi amerikai elnök ugyanis remek véleménnyel van Orbán Viktor politikájáról.

2024. szeptember 30. 11:18
Orbán Viktor és Donald Trump.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ha Donald Trump nyer novemberben, Párizsban, Berlinben és Brüsszelben borús lesz a hangulat. De az egyik európai vezető örülni fog a győzelmének: Orbán Viktor, a konzervatív magyar miniszterelnök – írja a The Times.

A lap felidézi,

Trump a legutóbbi televíziós vitában Orbán Viktort az egyik legtekintélyesebb embernek nevezte.

A cikk szerint a kormányfő tisztelőit az Atlanti-óceánon túl is lenyűgözi, hogy 14 év után is hatalmon van, és a saját képére formálta az országot. Egy sor pénzügyi ösztönzővel támogatja a magyarokat, hogy több gyerek szülessen, családapaként maga is példát mutat.

A szerző hozzáteszi, legfeljebb a Pekinghez fűződő kapcsolatokban lehet eltérés Orbán Viktor és Donald Trump politikája között, utóbbi ugyanis büntetővámok kivetéséről beszélt. Az összeállításban megszólalt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója is, aki azt mondta, Orbán és Trump kapcsolatát az amerikai és a magyar konzervatívok közös értékei támasztják alá, amelyek magukban foglalják a határok, a családok és a zsidó-keresztény örökség védelmét.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. szeptember 30. 13:33
1./ AT USA -ban él magyarok egy részét érdekli csak az, hogy mi, hogyan történik MAGYARORSZÁGON, az USA nem magyar polgárait a legcsekélyebb mértékben sem, érthető módon. 2./ NINCS ma ember a FÖLDÖN, saki mg tudja most mondani, hogy KI lesz az USA KÖVETKEZŐ ELNÖKE? 3./ ORBÁN VIKTORrészéről igen-igen OSTOBA
catalina11
2024. szeptember 30. 13:25
Skywalker_bp 2024. szeptember 30. 12:39 Én azt szeretem Orbán Viktor miniszterelnökben, hogy mindig mindenkinél két lépéssel messzebb jár. És azt nem szeretem benne, hogy mindig rossz irányban. " 4x2/3 Skywalker elvtárs!
catalina11
2024. szeptember 30. 13:24
epét hánynak a libernyákok..
catalina11
2024. szeptember 30. 13:24
catalina11 2024. szeptember 30. 13:23 Azért ez nagyon kemény, ha Otbán megállapodott az Osztrák Szabadságpárttal a menekültszállásokról. Ez akkor nagyon kemény. Nem ezt ígérte Orbán Viktor. Vitnyéd Csermajor-ban nem mondták meg senkinek, hogy ott menekültszàllás lesz ès hogy oda viszik akiket bem engednek be Ausztriàba" Skywalker elvtárs már megint erőlködik, ennek beszarás lesz a vége, vagy a folytatása...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!