Megdöbbent a CNN: az abortuszjogok híveivel sasszézna be a Fehér Házba Kamala Harris

2024. július 30. 22:05

A portál azt is kiszámolgatta, hogyan játszhatná ki a női kártyát a demokrata elnökjelölt.

2024. július 30. 22:05
null

Nyitókép: Stephanie Scarbrough /AFP

 

Kamala Harris az abortuszjogok mellet kiállók támogatásával növelheti leggyorsabban támogatottságát – írta meg a CNN. Mint a portál tájékoztat: a demokrata politikus sokkal hatékonyabban kommunikál ezen a területen, mint Joe Biden, aki 2024-ben közel sem szerzett annyi támogatást az abortuszjogok híveitől, mint 2020-ban vagy 2022-ben.

A CNN szerint egyébként Biden népszerűségének visszaesése az abortuszjogokat támogató szavazók körében részben az életkorával kapcsolatos aggályoknak tudható be, részben pedig az inflációnak és Donald Trump visszatérésének. A lap továbbá hozzáteszi: Harris a témában annak lehetőségét láthatta meg, hogy visszanyerje a Bidentől elpártolt támogatók bizalmát.

Harris mentségére szólva a CNN írásában kitért arra is: a politikus eddig is aktívan védte az abortuszjogokat. Mint felidézik: az alelnök számos rendezvényen és találkozón vett részt, míg Biden gyakran még a téma konkrét említésétől is vonakodott. 

Biden lehetséges demokrata utódja ráadásul hatékonyabban köti össze az abortuszt más jogokkal, mint a szavazati jogok és az LGBTQ közösség védelme

– írja a CNN.

Mint hozázteszik: bár a republikánusok továbbra is magabiztosak abban, hogy Trump kevésbé sebezhető ezen a téren, Harris stratégiája alapvető lépés lehet a demokraták számára, hogy visszaszerezzék a támogatottságukat az abortuszjogok hívei között.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szőcs László

Magyar Nemzet

Idézőjel

Bidennek elnökként is le kellett volna mondania, Harrisnek az ölébe hullott a jelöltség.

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. július 31. 19:43
Tök mindegy...szopni fog a pojáca... 🙂🙂🙂
auditorium
2024. július 31. 09:56
Hát persze, ő "Cat lady". Van azonban az abortuszjogokért küzdésnek egy árnyoldala. Az amer.eur-i fehérek praktizálják, a szinesek már sokkal kevésbé, holott ott van a legtöbb nagy szegénységben élő utód és vizhiány. A most megölt hezbollah főnök tizenhárom gyereket hagyott hátra. A többnejűséggel nem nehéz ennyi utódot nemzeni a muz. oknál, Közel- és Távolkeleten, Afrikában, Indonéziában. Abortuszról szó sincs náluk, ahogy az ultravallásos keresztényeknél és ultraortodox zsidóknál sem. Ezért is ódzkonak a női egyenjoguságtól . Világunk azonban egyre inkább szekularizált, ateista. A vallási normákat nem tartják sokan fontosnak. Az EGO dominál.
Reszelő Aladár
2024. július 31. 07:39
Mi a franc köze van az lmbtq jogoknak az abortuszhoz? A betűtészta családban kb csak a biszexuálisok tudnak utódot létrehozni, az összes többi reláció meg pont arról szól, hogy be egy hagyományos férfi-nő kapcsolat legyen. Az abortusz meg mintha szexuális védekezés eszköze lenne. Ha becsúszik nagy ügy, majd lekapartatja. Bár itt még a feketék elnyomása bekavarhat a képbe. Amúgy vajon van olyan gender, aki mesterséges úton szeretne teherbe esni, hogy utána abortáltathasson? Mert ha nincs, akkor itt van egy újabb és természetesen nekik is jár a 100% TB támogatás.
patriota-0
2024. július 31. 06:22
Vajon mit szólna hozzá ez a náci, ha az anyja is élt volna a magzat megölés jogával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!