Bábelnök után „kvótaasszony”

2024. július 29. 06:26

Bidennek elnökként is le kellett volna mondania, Harrisnek az ölébe hullott a jelöltség.

2024. július 29. 06:26
President Biden Delivers Remarks On Attempted Assassination Of Former President Trump
Szőcs László
Szőcs László
Magyar Nemzet

Nyitókép: Kevin Dietsch/Getty Images

„Kamala Harris eddig nem szült gyereket, mivel pedig az idén betölti a hatvanat, valószínűleg már nem is fog. Márpedig több mint száz éve, Warren G. Harding óta nem volt olyan elnöke az Egyesült Államoknak, akinek ne lett volna saját gyermeke, legalábbis hivatalosan – balkézről azért Hardingnak is volt. Ez azért érdekes a mostani elnökválasztási évben, mert miután az amerikai politikusok a személyes hitelüket az évek hosszú során rendre elherdálják, mentsvárként marad nekik a család és az ahhoz, valamint a valláshoz kapcsolódó értékek. Az elnökök a beiktatásukkor rendszerint a Bibliára esküsznek. Kamala Harris, amikor 2021-ben Joe Biden alelnöke lett, rögtön kettőre is esküt tett, ezeket zsidó vallású férje, Doug ­Emhoff tartotta neki.

A »saját család« fogalmának jelentése változóban van Amerikában, márpedig ez is az elnökválasztást befolyásoló tényező lehet. Naponta 1300 (!) mozaikcsalád képződik a jelen állás szerint 342 milliós Egyesült Államokban. Minden tíz amerikai családból négyben az egyik házas- vagy élettárs egy korábbi házasságából, kapcsolatából is hozott gyereket.

Választási stratégáknak kell tehát kiszámolniuk, mi nyom vajon többet a latban: az, hogy J. D. Vance – Donald Trump republikánus alelnökjelöltje – gyermektelen mivolta miatt támadta korábban Harrist, avagy az alelnök mostohagyerekeinek és édesanyjuknak (Emhoff első feleségének) a nyilvános kiállása Harris mint jó pótanya mellett?

A stratégák különösen azt szeretnék tudni, hogyan áll ezzel és néhány más kérdéssel Harris abban a néhány kulcsállamban, amelyek – az amerikai elektori rendszer sajátosságainak megfelelően – eldönthetik a választás kimenetelét. E sorok írásakor a Harris és Trump közötti versengésben utóbbi minimális előnyét mérik, viszont a kulcsállamok közül Trump Georgiában, Pennsylvaniában, Arizonában és Michiganben is vezet, míg Wisconsinban döntetlenre áll. Egy bizonyos: Joe Biden visszalépése óta új kampány kezdődött Amerikában. Trump – akit üzletembernek neveltek – vissza is kérné a pénzt, amit a republikánusok az elmúlt fél évben az elnökkel szembeni kampányra fordítottak.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2024. július 29. 11:53
Azt azért kétlem, hogy a Kamerás Harrys azért nyerne, vagy veszítene, mert nincs gyereke. Jól hangzik, de az sem Trumpon múlik hiába világol, hogy ha ő nyer véget vet az ukrajnai háborúnak. Talán ha a fegyverlobbi ott tart, hogy a világ kellően beijedt és hosszú évekre megvan a rendelésük akkor esetleg az újjáépítő lobbi következik. Hogy melyikük lesz a nyertes majd kiderül. A választó is csak biodíszlet a nagy játszmában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!