Joe Bident nem hatotta meg a pápa nyilatkozata: továbbra is marad a transznemű emberek szószólója

2024. április 09. 08:56

Az Egyesült Államokban a katolikus egyház tagjai nem egységesek a transzneműséggel kapcsolatban.

2024. április 09. 08:56
null

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

Joe Biden amerikai elnök a jövőben is az LMBTQ+ közösség – köztük a transznemű emberek – jogainak, biztonságának és méltóságának szószólója lesz – mondta a Fehér Ház szóvivője hétfőn Ferenc pápa nemváltásról és genderideológiáról is szóló nyilatkozata kapcsán.

Karine Jean-Pierre napi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy az elnöknek nem feladata a jogi állásfoglalás belső egyházpolitikai ügyekben. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Joe Biden mindig is fontosnak tartotta a transznemű közösség és a szélesebb LMBTQ+ közösség védelmét.

Ezt is ajánljuk a témában

A fehér házi sajtótitkár üdvözölte a pápai nyilatkozat azon részét, amely az LMBTQ+ közösség erőszaktól és bebörtönzéstől való védelmét sürgeti. Végtelen méltóság (Dignitas Infinita) című, hétfőn közzétett nyilatkozatában

Ferenc pápa, aki korábban a genderideológiát a jelen kor legveszélyesebb ideológiai gyarmatosításának nevezte, a nemváltó beavatkozások ellen foglal állást,

mert szavai szerint ezek kísérletet jelentenek arra, hogy az ember „Istent játsszon”.

Az Egyesült Államokban a katolikus egyház tagjai nem egységesek a transzneműséggel kapcsolatban. Egyes egyházmegyék szigorú iránymutatásban tiltják a nemváltó beavatkozások elfogadását, de vannak gyülekezeteket vezető papok, akik nyitottságukat hangoztatják, közülük volt, aki hétfőn csalódottságának adott hangot Ferenc pápa nyilatkozata miatt.

(MTI)

***

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:48
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­ö­g­­­ö­­­s­ ­l­á­­­n­­y­­o­­k­­ ­­v­á­­r­­­n­­­a­k­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
rockercicc
2024. április 10. 00:21
Miért kéne, hogy bárkit is meghasson a pápa véleménye? Max. a saját katolikus hívőit. Az egyház véleménye semmiben sem mérvadó, a vallás magánügy.
makapaka2
2024. április 09. 16:16
Bide Joe egy vén hülye, akit bàbként mozgatnak.
atti64
2024. április 09. 11:09
A PATKÁNYOKAT IRTANI KELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!