Ötvenezer katonával ellentámadnának az oroszok

2024. február 19. 19:21

Avgyijivka megszerzése után az oroszok több fronton is előrenyomulhatnak.

2024. február 19. 19:21
null

Ukrán és orosz források szerint is jelentős csapatösszevonásba kezdtek az oroszok a déli Zaporizzsja megyében – írja a CNN.

A hírek szerint a támadók már mintegy 50 ezer orosz katonát vonhattak össze Zaporizzsja megyében, ahol nyáron az ukrán haderő indította el kudarcosan zárult ellentámadását.

A Legújabb hírek szerint az oroszok már Robotinénél járnak. Ez az az elhíresült falu, amelyet a 2023 nyári ellentámadás során sikerült visszaszerezniük az ukrán csapatoknak.

Avgyijivka megszerzése után az oroszok több fronton is előrenyomulhatnak. Illia Yevlas ukrán katonai szóvivő szerint az Avgyijivkánál harcoló orosz erők átcsoportosításához egy hétre lehet szükség. Az ukrán haderő nyomon követi, mely frontvonalakra összpontosítják forrásaikat az oroszok – mondta el.

Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) védelmi elemzőintézet vasárnapi jelentése szerint az oroszok most ki akarják használni, amíg nem jön a raszputyica – esős, saras idő, ami lényegében ellehetetleníti a páncélosok mozgását a földeken –, illetve a nyugati támogatás Ukrajnának, és addig akarnak sikereket elérni.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Illusztráció / STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jandor
2024. február 20. 03:25
ellentámadnának - új magyar szó
Akitlosz
2024. február 19. 23:30
Jön a hóolvadás, úgyhogy hadműveleti szünet lesz. Utána állítólag 200 000 fős támadás lesz.
julcsi-66
2024. február 19. 22:03
Oh, nem kell annyira aggódni, az oroszoknak egyébként is már csak régi T54-es és T55-ös harckocsijaik vannak :-)
Namond
2024. február 19. 20:56
50 000-es támadóerő? Akkor az ukránok több mint négyszeres létszámfölényben lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!