Ukrajna nem hajlandó az orosz szankciók enyhítéséről tárgyalni a gabonaegyezmény újraélesztéséért cserébe

2023. szeptember 08. 19:50

A külügyminisztérium szóvivője szerint az azt jelentené, hogy engednek Moszkva zsarolásának.

2023. szeptember 08. 19:50

Ukrajna nem megy bele, hogy enyhítsék az Oroszországgal szembeni szankciókat a két ország közötti gabonaegyezmény felélesztése érdekében – közölte pénteken Oleg Nyikolenko, a külügyminisztérium szóvivője.

„Az orosz élelmiszer-zsarolás győzelmét jelentené, ha beleegyeznénk az Oroszországgal szembeni szankciók egy részének enyhítésébe a gabonamegállapodás újraindításáért cserébe” – írta Nyikolenko a Facebookon.

A szóvivő arra reagált, hogy Vlagyimir Putyin hétfőn belengette, Moszkva hajlandó feléleszteni a fekete-tengeri gabonamegállapodást, és engedélyezheti Ukrajnának, hogy több millió tonna mezőgazdasági terméket exportáljon az élelmiszer-importőr országokba, ha cserébe enyhítik az Oroszországgal szembeni nyugati szankciókat – írja a Sky News.

A Recep Tayyip Erdogan török elnökkel az orosz tengerparti városban, Szocsiban folytatott megbeszélései után Putyin azt mondta, az ENSZ közvetítésével létrejött megállapodás bármikor újraindulhat, ha feloldják az orosz mezőgazdasági exportra vonatkozó korlátozásokat.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Metin Aktas / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2023. szeptember 09. 07:13
Ukrajna, USA tanácsára nem hajlandó az orosz szankciók enyhítéséről tárgyalni Mi másért.....
Orange79
2023. szeptember 08. 23:35
A világnak természetesen csak az ukrán zsarolásnak kell engedni.
vamonos
2023. szeptember 08. 22:52
Már pedig akkor a szar gabonátok Ukrajnában marad, mert ide nem hozhatjátok megint. Valószínűleg ez volt az eredeti szerződésben is a feltétel, csak mindenki leszarta. Most akkor ki is az, akinek az ígéretében nem lehet megbízni?
alenka
2023. szeptember 08. 20:53
Ukrajnában nemcsak a gabona génmanipulált... ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!