Kegyetlenül rácáfolt az élet a 444 migránspropagandájára

2023. október 14. 12:28

Hiába tagadták 2016-ban, mára bebizonyosodott, hogy vannak „no-go” zónák Nyugat-Európában.

2023. október 14. 12:28
null
Béres Sándor
Béres Sándor

Neukölln. Ez a közel 45 négyzetkilométeres dél-berlini kerület komoly politikai vita tárgyát képezte 2016-ban, amikor a bevándorlási válság egyik legintenzívebb időszakában a magyar kormány azt állította, hogy „Berlin város hivatalos honlapja szerint Neukölln kerületben van »no-go« övezet”. Ráadásul arra is kitértek, hogy a kvota.kormany.hu honlap adatai szerint több mint 900 „no-go” zóna található Európa nagyvárosaiban.

A „no-go” zónák „olyan városrészek, amelyeket a hatóságok nem, vagy nehezen képesek ellenőrzésük alatt tartani”.

A 444.hu szinte azonnal beleszállt a kormányzati álláspontba

A honlapot látva a 444 megkérdezte a kormányt, hogy hol vannak ezek a zónák. A Külügyminisztérium válaszolt: „Berlin város hivatalos honlapja szerint Neu-Kölln kerületben van »no-go« övezet”. Erre a 444.hu hitelteleníteni kezdte a magyar kormány álláspontját, ráadásul nem is kicsit pökhendi, lekezelő és gunyoros stílusban. A cél már akkor egyértelműnek tűnt:

2016-ban nevetségessé akarták tenni a magyar kormányt, így tagadva a számukra kellemetlen valóságot, amit az elmúlt 10 évben aztán számtalanszor igazolt az élet, és amire a napjainkban zajló tragikus izraeli vérengzés fogadtatása is bizonyosságot szolgáltatott.

A neuköllni arabok nem csekély méretű, radikális része ugyanis valósággal ünnepli az izraeli háborúval járó vérengzést. 

Ezt is ajánljuk a témában

Íme néhány példa!

A 444.hu hiteltelenítési stratégiája a radikálisok 12 szabályát megfogalmazó Saul Alinsky tanácsain alapulhatott, amelynek 5. szabálya kimondja, hogy

a „nevetségessé tevés az ember leghatásosabb fegyvere. Nincs védekezés. Irracionális. Dühítő. Döntő nyomásgyakorlási pontként is szolgálhat, hogy engedményekre kényszerítsd az ellenfelet”. 

Kapcsolódó vélemény

Saul Alinsky

Fent és Lent

Idézőjel

Támadj, támadj, támadj minden irányból, sose hagyj esélyt a tántorgó szervezetnek a pihenésre, átcsoportosításra, talpra állásra és a stratégiája újragondolására.

A lap 2016. március 30-án megjelent „Berlini hipszternegyedtől félti a magyarokat a kormány” című cikkükben például egyenesen a világ legbékésebb és legtoleránsabb helyeként tüntették fel a dél-berlini kerületet, a következő módon: „Jelenleg alig van népszerűbb és divatosabb környéke Berlinnek, mint Neukölln. Bár a cikk valóban kitér arra, hogy 2006-ban valaki ezt a környéket no-go zónának nevezte, és a kerületnek a társadalmi feszültségek miatt rossz híre volt akkoriban, de mostanra minden remek: élénk éjszakai élet, színházak, pubok, művészek költöztek a negyedbe és így tovább. A Külügyminisztérium által linkelt cikk valójában egy turistáknak készült reklámcikk, ami arról szól, hogy a problémás negyedből hipszter-negyed lett, és hogy érdemes Neuköllnbe látogatni”.

A 444.hu másnap még ennél is tovább ment, és a „Jót röhögtek a berlini magyarok a kormány no-go zonáján” című összeállításukban neuköllni magyarok véleményét kezdték idézgetni, akik közül a többség természetesen a 444 céljának megfelelő stílusban próbálta cáfolni a magyar kormány álláspontját.

Csaba véleménye: „Neuköllnben több talán a hidzsábos (fejkendős) nő, mint máshol, viszont nem több a burkás vagy csadoros (egész arcot takaró fátylas – a szerk.). Egymást váltják az utcán a mindenki előtt nyitott arab vizipipázók, többnyire alkoholt is áruló török kisközértek, ún. spétik, valamint a fancy bárok és kézműves borozók, kézműves kávézók, kézműves kutyafülék, utóbbiak alaposan felárazva, nem a helyiek pénztárcája szerint. És bizony a tini- és oviscsoportok, iskolai osztályok, lakóházak közösségei is sokszínűek: a mi bérházunkban van három német, egy olasz, egy török, egy arab, egy török-német és egy magyar család (ezek vagyunk mi – a szerk.). Tipikusnak mondható. Nálunk mindenki kedves mindenkivel, a kisgyerekesek együtt játszanak és grilleznek a kertben, Karácsonykor megajándékozzák egymást (igen, a muszlimok is! – a szerk.). (…) Egyébként is, hogy lehet No-Go egy környék, ahol mindenhol park van (Körnerpark, Hasenheide stb), rengeteg a család, gyerekek, és mindenféle óvoda, katolikustól Waldorfig, evangelikustól kurd-német kétnyelvűig?

Fruzsi véleménye: „Amint véletlenül kisüt a nap, zombiként árasztják el a parkot mindenféle jöttmentek. Itt grilleznek a családjukkal meg barátaikkal, sárkányt eregetnek, sőt többen fogták magukat és mindenféle zöldséget telepítettek ide. És még arra is képesek voltak, hogy összeálljanak, és népszavazással megakadályozzák, hogy luxuslakásokat építsenek ide, rendes gazdag embereknek. Elég gáz.

J. véleménye: „Köszönöm, hogy megírtátok, hogy a magyar kormány no-go zónának tekinti Neuköllnt. Nem is tudom, hogy az elmúlt másfél évben, amióta itt élek, hogy nem jöttem rá magamtól is erre, hogy ez mennyire veszélyes hely.

Niki véleménye: „Mi tudjuk, hogy ez egy szuper zöld, multikulti, gyerekbarát környezet, de a mi a helyzet az otthoniakkal?  Ezeket az agymosott híreket kapják az arcukba folyton, és akkor persze, hogy az ismerősök aggódva hívnak, hogy ugye jól vagyunk, és hogy a mostani helyzet miatt inkább elhalasztanák az utazást. Úgyhogy bravó, reformok, fals hírek, népbutítás működik. Mindegy, nekünk jó itt, mert ez az ideális környezet egy gyermek felnevelésére, mert itt tudjuk nézni a naplementét a csatorna partjáról, mert itt bicajozhatunk ki a remek Tempelhofra, és mivel itt él a legtöbb külföldi, a németet se kell használni, úgyhogy mi itt érezzük magunkat biztonságban.

Csakhogy a valóság rácáfolt a 444.hu-ra

Mielőtt azonban a kedves olvasó azonnal vágyat érezne egy neuköllni kitelepüléshez, jöjjön pár olyan példa is, ami megcáfolja a 444.hu által felfestett idilli képet. Mert bizony ezekből is van nem is kevés.

Egy 2018-as írás szerint a berlini rendőrség nem igazán tudja gyakorolni a joghatóságát Neuköllnben, így a fiatal arabok „nyugodt szívvel” bűnözhetnek:

 „Öltözködése alapján több nőt is zaklatnak, és a parkokban szexuális célzattal a bokrokhoz hívják őket félre. Eközben a fiatal arab férfiak úgy érzik, kisebb bűncselekményeket nyugodt szívvel elkövethetnek, mivel a rendőrség nem igazán tudja kiterjeszteni joghatóságát az olyan problémásabb helyekre, mint például a Neukölln kerület-beli Hermannplatz.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy szintén 2018-as összeállítás szerint „a 320 ezres lélekszámú Neuköllnben a tanulók 20 százaléka hagyja félbe tanulmányait, útjuk a bűnözésbe vezet. Az arab származású fiatal férfiak mintegy 50 százaléka vesz részt bűncselekményekben, holott korcsoportjuknak csak 9 százalékát teszik ki”.

Ezt is ajánljuk a témában

Sigmar Gabriel: Meg kell mutatni, miként élünk Németországban

A korábbi német szocdem vezető, Sigmar Gabriel a keményvonalas integrációs politika mellett állt ki: szerinte nem csak a társadalmi kisebbségeknek van joguk a tisztelethez, hanem a többség képviselőinek is; és időben meg kell mutatni, hogy miként élünk Németországban.

Egy 2019-es cikk szerint a neuköllni boltosokat fényes nappal támadják meg és még a rendőrök családját is fenyegetik:

Az egyik leghírhedtebb neuköllni arab család, a Miri-klán tagja, Khalid Miri arról beszélt az ARD riporterének, hogy ha valaki a Sonnenallee-n nő fel, akkor otthon, a szüleik által hátrahagyott arab világban érezheti magát. Azt állítja, hogy itt a berlini utcán gond nélkül meg lehet tanulni az arab nyelv összes dialektusát. Elmondása szerint a családja a mindene: »a család a legfontosabb az életben, amely minden nap támogatja az embert. Ha velem történik valami, jönnek az unokatestvéreim. Ez magától értetődő, én is ezt tenném. Összetartunk.« Ez az a hozzáállás, amely a nyolcvanas években érkezett menekülteket mára rettegett alakokká tette. »Az emberek tisztelnek minket, tudják, hogy nem tehetnek meg velünk akármit. Tudják, hogy ha tiszteletlenek velünk szemben, annak súlyos következményei vannak« – mondja Khalid. »Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sosem erőszakoskodunk. Az erőszak mindenhol jelen van, nálunk is. De ez a mi legutolsó eszközünk« – állítja.  A helyi boltosok eközben arról beszélnek, hogy fényes nappal késekkel és baltákkal felfegyverzett csuklyások támadják meg őket, bezúzzák a kirakataikat, védelmi pénzt kikényszerítve ezzel belőlük. Az egyik neuköllni tisztviselő elmondása szerint többször is előfordult, hogy a helyi rendőröket megfenyegették a klánok, sőt olyan is történt, hogy »nevelő jelleggel« megjelentek a rendőrök gyermekeinek iskolái előtt” – írják.

Ezt is ajánljuk a témában

Közel-keletiek kezdik uralni a német alvilágot

Arabok és törökök uralta klánok veszik át a németországi alvilág fölötti irányítást. Párhuzamos társadalmat alakítanak ki, lopásra, rablásra, drogkereskedelemre, prostitúcióra és védelmi pénzek beszedésére építik birodalmukat. A német hatóságok folyamatosan küzdenek ellenük, de a migrációs hullám csak újabb utánpótlástömeget jelent számukra. Körképünk.

2019 augusztusában aztán még egy 50 fős tömegverekedés is kitört a 444 békés hipszternegyédében: „Megtámadtak kedd délután egy autót, amiben ketten utaztak Berlin Neukölln nevű részén, majd »negyven-ötven ember« verekedett össze a nyílt utcán – írja a Welt. A verekedésben többen, köztük a megtámadott autó két utasa is sérüléseket szenvedtek. A rendőrség hatvan emberrel vonult a helyszínre, ahol többek között egy bozótvágó kést is találtak. Nem ez az első tömegverekedés a héten Berlinben, hétfőn a mostanitól nem messze verekedtek össze tizenöten.

Ezt is ajánljuk a témában

Mi a helyzet Neuköllnben 2023-ban?

De hogy ne csak korábbi évek példáit mutassam be a kedves olvasónak, az idei év eleje is botrányosra sikeredett Neuköllnben, ahol riasztófegyverekkel lőttek a rendőrökre, májusban pedig egy már Németországban született, de közel-keleti migrációs hátterű családból származó személy késelt meg egy hét- és egy nyolcéves kislányt: „Az egyik legutóbbi késes támadás Berlin hírhedten veszélyes Neukölln nevű negyedében történt, ahol a Berhan S. nevű gyanúsított – aki már Berlinben született, tehát a bűnügyi statisztikák szerint »német«, annak ellenére, hogy közel-keleti migrációs hátterű családból származik – egy protestáns iskolába bejutva szúrt meg többször egy nyolc- és egy hétéves kislányt, életveszélyesen megsebesítve őket. A Bild jelentése szerint nyugodtan cigarettázott az iskola mellett, mielőtt átmászott annak kerítésén. A támadást végignézte több tucat másik iskolás is. Berhan S. a gyanú szerint 2009-ben szintén késsel támadt akkori 24 éves barátnőjére, akit a kapcsolatuk alatt rendszeresen bántalmazott. A férfit elítélték már testi sértésért, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért, csalásért és rongálásért is.

Ezt is ajánljuk a témában

Késes támadások sorát követik el a bevándorlók Németországban

A német bűnügyi statisztikák súlyosan torzítják a képet, de még így is látható, hogy komoly problémát okoznak azok a migránsok, akik képtelenek integrálódni a társadalomba – miközben a nagy német pártok nem merik nevén nevezni a problémát. A kormány állampolgársági reformtervezete pedig tovább nehezítheti a helyzetet.

Neukölln és az elarabosodás

Neukölln elarabosodása következtében az antiszemita támadások és tüntetések sem kerülik el a 444.hu által idilli mintakerületként leírt városrészt. Egy 2015-ös cikk szerint egy megvert rabbi nem javasolja senkinek, hogy Neuköllnben kiderüljön róla, hogy zsidó: „A riporter eltaxizik Berlin egyik mohamedánok lakta negyedébe, Neuköllnbe, hogy kiderítse, tényleg veszélyes-e kipát hordani az utcán. A taxis szerint valóban van ilyen veszély, elsősorban az arabok, és nem a törökök részéről. Egy neuköllni zsinagóga rabbija, Daniel Alter – őt fiatalok egy csoportja verte össze korábban, és a lányát is megfenyegették – azt mondja, nem javasolja senkinek, hogy Neuköllnben kiderüljön róla, hogy zsidó.

Ezt is ajánljuk a témában

És hogy ismét hozzak idei példát is: 2023 áprilisában nagy port kavart egy neuköllni tüntetésen készült videó, amelyen muszlim bevándorlók skandáltak antiszemita rigmusokat: „Ron Prosor, Izrael németországi nagykövete posztolt egy videót a Twitterre, amelyen az látható, hogy muszlim bevándorlók »halál a zsidókra« és »halál Izraelre« jelszavakat skandálják. A videóhoz fűzött kommentár szerint a tüntetők háromszázan lehettek, Kreuzbergben és Neuköllnben tüntettek.

Ezt is ajánljuk a témában

A fentieket tekintve aligha lehet meglepő, hogy a Gázai övezetből Izrael ellen végrehajtott vérengzés is nagy tetszést váltott ki a neköllni arabokból. A Mandiner beszámolója szerintJohannes Steiniger, a CDU politikusa, a Bundestag tagja megdöbbentő képsorokat posztolt a TikTok-csatornáján. Németországban skandálva ünnepelnek a helyi palesztinok, az izraeli események után. »Mocskos zsidók« – skandálják Berlin »Napfény-sugárútján« (Sonnenallee), a Neukölln kerületben.

Ezt is ajánljuk a témában

És ha ez nem lenne elég ijesztő: a vérengzés ünneplése Neukölln iskoláit sem kerülte el: „A tanárok telefonon kérnek tanácsokat a helyi illetékesektől arról, miként kezeljék diákjaikat a Hamász és Izrael közötti háború kapcsán. Mindez annak nyomán kezdődött, írják, hogy a hét elején egy 14 éves diák palesztin zászlóval jelent meg az egyik neuköllni iskolában. A 61 éves tanár erre megtiltotta politikai szimbólumok használatát, ám ekkor egy másik, 15 éves diák rátámadt a tanárra, és tettleg bántalmazta őt. Szakértők szerint az eset drámai módon bizonyítja, írják, hogy a közel-keleti konfliktus miként befolyásolhatja a berlini iskolák mindennapjait. Egy antiszemitizmus elleni szervezet vezetője így fogalmazott: a Hamász Izrael ellen indított támadásai óta immár nincs egy nyugodt percük sem. »A telefon állandóan cseng, szakadatlanul érkeznek az e-mailek, pedagógusok kérnek tanácsokat arra vonatkozóan, hogy milyen magatartást tanúsítsanak«. A tanárok szerte Németországban sorozatosan számolnak be arról, hogy  tanulók a Hamászt éltetik, és antiszemita kijelentéseket tesznek, hangos viták, verekedések törnek ki.  Szakértők tartanak attól, hogy a konfliktus eszkalálódásával párhuzamosan a berlini iskolákban az erőszak is erősödni fog, írják.

Ezt is ajánljuk a témában

Ennyit tehát a 444.hu által 2016-ban lefestett idilli, toleráns, békés, nyugatos, nem „no-go” zónás, hipszter Neuköllnről. 

A tanulság talán az lehet, hogy a neuköllni eset is jól mutatja, hogy egyes médiumok a migráció ügyében is csak azt tartják szem előtt, hogy megfeleljenek Soros György „nyílt társadalom”-eszményének.

Nyitókép: Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. október 15. 00:44
Arra persze már nem volt bátorságuk, hogy oda menjenek és helyszini riportokkal bizonyítsák, hogy van vagy nincs no go zóna. Könnyen lehet, hogy törött karral és vérző orral kellett volna haza kullogniuk.
Martell 2
2023. október 14. 18:20
Az ég kék, a fű zöld, a libsik hazudnak.
Xplorator
2023. október 14. 16:06
Az ukrán és hamasz szopók most tapsikolhatnak....
Performan
2023. október 14. 15:36
A hulladékmédiával egyáltalán miért foglalkozunk? Azok ott attól élveznek, hogy a jobboldali homlokráncok miatt lett belőlük senkiből valaki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!