Így telt Orbán Viktor első napja Pekingben (VIDEÓ)

2023. október 16. 17:38

„Háború helyett béke, bezárkózás helyett együttműködés” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

2023. október 16. 17:38

Videóban foglalta össze első Pekingben töltött napját a magyar miniszterelnök. A kínai fővárosban tartják a Harmadik Övezet és Út nevet viselő nagykonferenciát, amelyen 130 ország képviselője vesz részt, köztük állam- és kormányfők is.

Elhangzott, hogy Magyarország 2017 és 2019 után ismét meghívást kapott erre az eseményre, melyet örömmel elfogadott, mert Kína fontos gazdasági partnerünk. „Például az idén a kínai cégek voltak a legnagyobb befeketetők Magyarországon” – húzta alá Orbán Viktor.

Az összefoglalóban a kormányfő ismertette, hogy a kínai miniszterelnökkel folytatott tárgyalásokon 10 gazdasági természetű megállapodást írtak alá. Majd a két vezető kínai bank vezetőjével folytatták a sort.

Orbán ezután kijelentette, hogy „a világ nagy útkereszteződéshez érkezett. 

A nagy kérdés, mi legyen, háború vagy béke, bezárkózás vagy együttműködés.

(...) Mi a gazdasági kapcsolataink bővítésén dolgozunk keleti és nyugati irányban egyaránt. Meggyőződésem, hogy csak így tudjuk megőrizni Magyarország versenyképességét és biztonságát. Ezért vagyunk itt Kínában, és erről fogunk tárgyalni a következő napokban” – mondta el a miniszterelnök.

Az összefoglalót alább tekinthetik meg:

Orbán Viktor hétfőn már egy fotót is megosztott közösségi oldalán, amelyen kínai kollégájával fogott kezet. A fényképhez kísérőszövegként azt írta, 

blokkosodás és elzárkózás helyett Magyarország célja a gazdasági együttműködésünk fejlesztése.

 Ezen dolgoztunk ma Kína miniszterelnökével”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. október 16. 21:14
Pekingi kacsa vagy kijevi csirkemell? Válasszatok!
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. október 16. 21:13
Útelágazódáshoz érkeztünk...nehéz szó!
lájkbajnok
2023. október 16. 19:46
Illegette magát, pipiskedett, mosolygott. Vett illatos gyertyát, faszkorbácsot meg egy raklap síkosítót. Készül a randira Putyinnal.
Ízisz
2023. október 16. 19:28
Z. Dollármédia által fizetett hazaáruló bérkommentelő cselédek...🤮 Miért szenvedtek itt???, miért nem mentek már az imádott nyugat migránsország valamelyikébe, ha ennyire szar itt nektek az élet🤔... A muszlim migránsok tárt karokkal várnak benneteket... Mire vártok még??? Ne szenvedjek már, akkora pofátok van, de gyáva szarok vagytok az imádott rothadó vadnyugati civilizációba költözni... Pedig ott kolbászból van ám a kerítés... És ott is bátran szidhatjátok az aktuális kormányt... állítólag ott is van média és szólásszabadság... Helyetekbe én kipróbálnám... Ne csináljátok picsát a szátokból, legyetek hitelesek, ezért csomagoljatok gyorsan!!! Milyen geciség már a biztonságos Magyarországban szidni a tuti biztonságból a kormányt... Milyen vastag bőr kell hozzá??? Egy rinocérosz elbújhat mögöttetek!!!💯🤮💤
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!