Elkezdődött a Donald Trump elleni hajtóvadászat a New York-i bíróságon

2023. október 03. 06:21

Trump „radikális baloldalinak" tartja az őt vádoló főügyészt.

2023. október 03. 06:21

Az már most látszik, hogy a jövő évi amerikai elnökválasztási kampány középpontjában a Donald Trump ellen indított perek állnak majd. Az amerikai főügyészség most a volt elnök cégeit vette gorcső alá, és megindult az üzleti csalás miatti polgári peres eljárás első szakasza New Yorkban.

Donald Trump ellen New York állam főügyésze indított pert. 

A vád szerint a Trump-féle cégbirodalomba tartozó ingatlanokat a ténylegesnél magasabb áron tartották nyilván, ezáltal pedig félrevezették a nem csak az ügyfeleket, de bankokat és a biztosítókat is. Ezzel szemben a védelem azt állítja, hogy a bíróság a valósnál jóval alacsonyabb értéket állapított meg a Trump-ingatlanok esetében, ráadásul az egész eljárást politikai indíttatásúnak tartják, mivel azt a demokrata nézeteiről ismert Leticia James főügyész kezdeményezte.

A volt elnök radikális baloldalinak tartja az őt vádoló főügyészt.

Várhatóan a polgári peres eljárás tárgyalási szakasza december közepéig tart majd.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. október 03. 13:04
Trumpnak hajrá! Miért? Igaz, hogy nem politikus, de legalább azt beszél, amit gondol.
FreeEurope
2023. október 03. 11:54
Lassan kezdjük majd pedzegetni az ún. jogállam valódi természetét.
Ergit
2023. október 03. 09:45
Az amcsi libsik is ott hibáznak, hogy mindenáron meg akarják akadályozni Trump újraválasztását, csak kötben nem figyelnek a többi olyan jelöltre, aki szintén megverheti Didét!! Az meg cseresznye lenne a habos tortán, ha emiatti nagy iygekezetükben, még többen szavaznának rá, ha elindul.
formaegy-2
2023. október 03. 08:53
Egyértelmű, hogy olyan "demokratikusan" akarják kicsinálni. Bezzeg Biden és fia a rühes korrupt, terrorista, gyilkos szabadlábon éli világát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!