Riasztották a belarusz légierőt, két lengyel helikopter sértette meg az ország légterét

2023. szeptember 28. 20:31

„Jelenleg az eset körülményeinek kivizsgálása folyik” – ismertette a minszki védelmi minisztérium.

2023. szeptember 28. 20:31
Nyitókép:  BelTA / Sputnik via AFP

Egy lengyel helikopter kétszer is megsértette Fehéroroszország légterét, amit légtérfigyelési eszközök adatai is alátámasztanak – közölte csütörtökön a minszki védelmi minisztérium. „Ma, (helyi idő szerint) 15 óra 2 perckor a légierő és a légvédelmi alakulatok rádiólokációs eszközei egy lengyel repülőeszköz közeledését jelezték a fehérorosz határhoz. A légijármű 15 óra 20 perckor behatolt a Fehérorosz Köztársaság légterébe másfél kilométeres mélységben. 

A helikopter 16 óra 22 perckor ismételten megsértette az államhatárt 300 méteres mélységben” 

– ismertette a tárca. A minisztérium hozzátette, hogy az incidens miatt riasztották a légierő készenléti gépeit. „Jelen pillanatban a történtek körülményeinek kivizsgálása folyik, a védelmi tárca a külügyminisztériummal együttműködve jegyzéket készít elő” – tették hozzá.

(MTI)

Nyitókép:  BelTA / Sputnik via AFP 


 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2023. szeptember 29. 09:08
Körvonalazódik a lehetséges jövő... Előbb-utóbb csak megoldják, realizálják, kikényszerítik az Európa-Oroszország összecsapást, méghozzá oly formában, hogy Amerika páholyból szemlélhesse a háborút, amíg szükségét nem érzi a beavatkozásnak... Látható a Nyugat törekvése, hogy gyártó kapacitásának fölényében bízva, emberanyag többletére alapozva, a hagyományos fegyverzet korlátai között szándékszik Oroszországot kiszolgáltatni, tálcán átnyújtani az invazív cionizmusnak..! A siker kötelező! Pótolhatatlan ezer-milliárdok szálltak el, semmisültek meg a világgazdaságból, melyre gyógyírt Szibéria, Oroszország természeti kincsei jelenthetnek..! - a politikai, katonai, s egyéb előnyök mellett!
Genusnextgen
2023. szeptember 29. 00:29
Tesztelni kell őket folyamatosan, aztán irány Minszk.
Obsitos Technikus
2023. szeptember 28. 20:50
Nem nyugszanak az idióták.
Kormánypárti2
2023. szeptember 28. 20:43
Viszket a lengyelek picsája, vagy ez is annyira volt lengyel, mint amennyire a Kassát bombázó szovjet gépek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!