A kínai védelmi miniszter Oroszországba látogat, hogy az euratlanti elitekkel szembeni együttműködésről tárgyaljon

2023. augusztus 14. 22:04

Oroszország és Kína is fontosnak tartja a nyugati világuralom elleni küzdelmet.

2023. augusztus 14. 22:04

A kínai védelmi miniszter is felszólal a „nyugati világuralom” elleni harcot meghirdető moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián – közölte egy védelmi szóvivő.

Li Csangfu tábornok ezt követően Fehéroroszországba is ellátogat, ahol állami és katonai vezetőkkel találkozik közel egy hetes útja során. 

Oroszországban várhatóan találkozik a helyi védelmi erők vezetőivel, akikkel arról fog beszélni, hogyan tudnák helyreállítani „a konstruktív nemzetközi együttműködést az euroatlanti elitek világuralomra irányuló agresszív követeléseivel szemben" – mondta Alekszej Zajcev, az orosz külügyminisztérium igazgatóhelyettese a TASZSZ állami hírügynökségnek.

A Sky News cikkében erre reagálva azt írja: az orosz tisztviselők gyakran próbálták igazolni az ukrajnai háborút azzal, hogy azt Oroszországnak az USA-tól mint az egypólusú világhatalom birtokosától való megvédéséért folytatott harc részeként állították be.

Nyitókép: MTI/EPA

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diodoro3
2023. augusztus 15. 08:45
Gondolom újabb adag mosógépet szállít Kína az oroszoknak + néhány szerelvényre való mosógép kapszulákat és újabb egyéves on-line előfizetést a kínai műholdas térképes adatbázishoz.
Józsi6
2023. augusztus 15. 06:56
Remélem tavasszal megnyílik a Csendes - óceáni front, ahová a németek már 1 db hajót küldtek. Nagyon háborúzni akar az idióta EU vezetés.
Cirbi
2023. augusztus 15. 05:45
És beadják képnek a két miniszterelnököt. Li Csangfu a képkeresőbe és kész. Ilyen egyszerű!
kőbaltás
2023. augusztus 15. 05:41
Alakul az Orosz kínai Török katonai szövetség. A NATO mehet a lecsóba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!