Üzent a holland transznemű szépségkirálynő: „Nem fogtok megszabadulni tőlem!”

2023. július 14. 13:30

„Az út szuper bizonytalan kisfiúként kezdődött. És most itt állok, mint egy erős, magabiztos nő” – mondta a verseny után Rikkie Valerie Kollé.

2023. július 14. 13:30

„Abban a pillanatban, amikor kimondták a nevemet, nem hittem el, hogy ez tényleg megtörténik” – mesélte a Newsbeat-nek Rikkie Valerie Kollé. Ő volt az a transznemű nő, aki megnyerte a Miss Nederland 2023 szépségversenyt Hollandiában.

Ezt is ajánljuk a témában

Elmondta, gyerekkorában arról álmodott, hogy ilyen versenyeket nyerjen.

Az út szuper bizonytalan kisfiúként kezdődött. És most itt állok, mint egy erős, magabiztos nő. Erre nagyon büszke vagyok”

– hangsúlyozta a Rikkie Valerie Kollé. Hozzátette: a szépségverseny színpadot ad neki, hogy beszélhessen arról, mit szeretne megváltoztatni a társadalomban.

Arról is beszélt, hogy sok kritikát kapott Hollandiából. „Ez is azt mutatja, hogy Hollandiában még mindig nem tartunk ott, ahol kellene és hogy a befogadás a minimumon van” – fogalmazott.

Szeretném megköszönni a gyűlölködőknek, mert csak nagyobb platformot adtak nekem. Nem fogtok megszabadulni tőlem!

– üzente Rikkie Valerie Kollé.

Nyitókép: EVERT ELZINGA / ANP MAG / ANP via AFP

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 21. 18:42
Cuki kis trans- buzi vagy mi ez a teremtmény...majd a természet végez vele ....és hamarosan Tegye is meg ... Korcs
urban63
2023. július 15. 13:14
Érdekes ilyenkor nincs sehol a női jogok harcosai, képviselői! ENSZ,EU, Unicef is merre van mikkor nőknek festet parókás férfiak fogdossák a gyerekeket? Ha Mikulás bácsi megsimogatja az izguló gyereket a fényképezéskor az már pedofília! Álszent ingyenélő politikusok és jogászok ezek! Épp ideje férfi jogaikért világszervezetet hozni, amíg fel nem lázadnak...
Szerintem
2023. július 15. 07:54
Az ilyen, az törvényszerűen buzi is? Ha nőnek képzelve magát a saját biológiai neméhez, a férfiakhoz vonzódik, de ha biológiai férfiként, de nőnek képzelve magát a nőkhöz, akkor is?
Interista
2023. július 15. 07:07
Retardált agyhalott idióta ez a farkangyal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik