A Nasa lehetséges idegen élet jeleit találta a Marson

2023. július 12. 22:21

A Perseverance az első olyan eszköz, amely lehetővé teszi a szerves molekulák és ásványi anyagok finomléptékű feltérképezését és elemzését a Marson.

2023. július 12. 22:21

A Nasa Perseverance robotja változatos szerves anyagokat fedezett fel, amelyek az élet bizonyítékai lehetnek a marsi Jezero-kráterben – olvasható a metro.co cikkében. A cikk szerint az eredmények arra utalnak, hogy a bolygón a múltban a korábban feltételezettnél összetettebb rendszer létezhetett.

A kutatók számos különböző magyarázatot feltételeznek a szerves anyag eredetére a vörös bolygón.

Ezek között szerepel a víz és a kőzet közötti kölcsönhatás, illetve a bolygóközi por vagy meteorok általi lerakódás, bár a biotikus – élő szervezetektől származó – eredet sem kizárt. A tanulmány szerint a marsi szerves anyagokkal kapcsolatos további ismeretek fényt deríthetnek a szénforrások elérhetőségére, ami hatással lehet az élet jeleinek keresésére. A NASA műszere az első olyan eszköz, amely lehetővé teszi a szerves molekulák és ásványi anyagok finomléptékű feltérképezését és elemzését a Marson – olvasható a cikkben.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. július 13. 09:42
STB
Osztap_Bender
2023. július 13. 06:15
Megtalálták volna a marsi szivárványos pad nyomait? Buziéknál nemzeti ünnep lesz a dátum.
Squalline
2023. július 13. 01:21
Ha talalnak eletet a Marson, az egy(agy)sejtu ujsagiro lesz. Brit tudos fogja megtalalni.
Akitlosz
2023. július 13. 00:13
Nem talált semmiféle idegen életet. De abból nem él meg a sajtó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!