Szijjártó a CNN-nek: Egyhamar nem ér véget az orosz-ukrán háború

2022. július 06. 07:04

A külügyminiszter azt hangsúlyozta Amanpournak, hogy az energiaellátás fizikai kérdés, nem ideológiai.

2022. július 06. 07:04
null

„Ha azt kérdezik tőlem, hogy milyen gyorsan érhet véget ez az egész, azt mondanám, hogy ha ránézek a számokra, a hozzánk érkező menekültek számának napi növekedésére, úgy vélem, egyhamar nem ér véget, mert ha lenne arra remény, hogy hamarosan véget ér, akkor csökkenne a menekültek száma, de sajnos nem ez a helyzet” – mondta Szijjártó Péter a CNN-nek adott interjújában azzal kapcsolatban, eddig 830 ezer menekültet fogadott be Magyarország, és ez a szám nagyon gyorsan növekszik, írja a 24.hu.

A külügyminiszter ezt követően arról is beszélt, hogy „az energiaellátás fizikai kérdés, nem filozófiai, politikai vagy ideológiai”. Matematikai kérdésnek tartja, hogy mentességet kért Magyarország az olajembargó alól, mert szerinte „ha nem kértünk volna, vagy nem kaptuk volna meg, fizikailag lehetetlen lenne ellátni az országot elegendő olajjal”. Tehát mivel fizikai kérdés,

a kérdés az, hogy kiváltható-e az orosz olaj vagy az orosz gáz ahhoz, hogy működtetni tudjuk a saját országunkat.

Jelenleg a válaszunk erre nem, és nem azért nem a válasz, mert nem akarnánk, hanem azért, mert ez fizikailag lehetetlen – fogalmazott. Arra a kérdésre, mit szeretne, ki nyerje ezt a háborút, azt felelte, hogy „természetesen az áldozat”.

Íme az interjú:

Kép forrása: Facebook-videó

 

Összesen 252 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. július 06. 14:40
A legutolsó kérdésre adott válasz fölöttébb körmönfont. Az áldozat valahol az ex-kelet-Ukrajna területén él, és pusztul nyolc éve. Ugyanígy áldozat a többi kisebbség, köztük a kárpátaljai magyarok. Éppen ugyanígy áldozat most az ukrán nép vétlen része. Remélem, mindenki nyer, az agresszor kijevi, puccsal hatalomra került vezetés pedig méltón megfizet mindazért, amit az elmúlt nyolc évben tett. Ugyanígy fizessen meg mindenki más is, aki segített nekik. Ez rád is vonatkozik, Peti, de sokkal jobban vonatkozik a hazai ellenzékre, és Európa vezetőire, és főleg Amerika vezetőire és mindenkire, aki ezt az egészet kitalálta, pénzeli és véghez viszi.
Akitlosz
2022. július 06. 13:59
Olyan nyilatkozatokat tesz folyton, ami Kárpátalján inkább csak a kilátástalanságot fokozza, reményt nem nyújt. Az az Ukrajna, amelynek a területi integritásáért kiáll már régen nem létezik.
Akitlosz
2022. július 06. 13:57
"Ha azt kérdezik tőlem, hogy milyen gyorsan érhet véget ez az egész," De nem azt kérdezte a műsorvezető.
fatman
2022. július 06. 12:53
Az áldozat nyerje a háborút - zseniális :)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!