A klímaváltozás ellen tegyen: egyen mókushúst!

2019. február 04. 16:33

Új gasztronómiai trend jelent meg Londonban, a nem őshonos szürke mókusok húsának elkészítése került középpontba néhány étteremben – írja az Origó a The Telegraph brit napilap portáljára hivatkozva.

2019. február 04. 16:33

Az Origo azt írja, London egyes részein nagyon elszaporodtak a szürke mókusok, ez pedig az őshonos vörös mókusokat veszélyezteti. Ezért – folytatja a portál – a vörösök védelmére keltek azok a londoni séfek, akik éttermeik alapanyagai közé a közelmúltban beemelték a mókushúst is. Egyes vendéglátóhelyeken lehet kapni mókushússal töltött palacsintát, vagy épp abból készült, lassú tűzön főzött ragut, sőt egyikben már lasagna-alapanyagként is szerepelnek a kis szürkék.

Hovatovább, a megkérdezett éttermek vezető séfjei egyöntetűen azt mondják: vendégeik kifejezetten érdeklődnek a mókusból készült fogások iránt. Különösen azok, akiknek fontos, hogy a hús, amit fogyasztanak, ne kényszertartásban levágott állatból származzon. Ha ilyen húst választanak – márpedig a vadon élő, fogyasztás céljából elejtett mókusok esete ilyen –, azzal karbonlábnyomukat is csökkenthetik – írja az Origo.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2019. február 04. 19:56
Védd az erdő fáit, egyél hódot!!!!!
Megtalálta
2019. február 04. 19:32
Maradok a csirkénél. Majd többet járatom a klímát.
békalepcse
2019. február 04. 19:28
Nálunk is van bőven szürke mókus. Egy pörköltre valót még sem lenne könnyű összelőni, mert fürgék egyébként. A honos hazai sokkal szelídebb. A mókus egyébként nagy fészekrabló, sok kárt csinál az énekes madarak fészkében.
békalepcse
2019. február 04. 19:28
Nálunk is van bőven szürke mókus. Egy pörköltre valót még sem lenne könnyű összelőni, mert fürgék egyébként. A honos hazai sokkal szelídebb. A mókus egyébként nagy fészekrabló, sok kárt csinál az énekes madarak fészkében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!