Európai vaj, amely sokszorosan lekörözi az amerikait – nem véletlenül egyre nagyobb kedvenc
Érdekes megállapítást tettek a szakemberek a két vaj összehasonlítását követően. Nem véletlen az európai vaj fokozódó népszerűsége.
Új gasztronómiai trend jelent meg Londonban, a nem őshonos szürke mókusok húsának elkészítése került középpontba néhány étteremben – írja az Origó a The Telegraph brit napilap portáljára hivatkozva.
Az Origo azt írja, London egyes részein nagyon elszaporodtak a szürke mókusok, ez pedig az őshonos vörös mókusokat veszélyezteti. Ezért – folytatja a portál – a vörösök védelmére keltek azok a londoni séfek, akik éttermeik alapanyagai közé a közelmúltban beemelték a mókushúst is. Egyes vendéglátóhelyeken lehet kapni mókushússal töltött palacsintát, vagy épp abból készült, lassú tűzön főzött ragut, sőt egyikben már lasagna-alapanyagként is szerepelnek a kis szürkék.
Hovatovább, a megkérdezett éttermek vezető séfjei egyöntetűen azt mondják: vendégeik kifejezetten érdeklődnek a mókusból készült fogások iránt. Különösen azok, akiknek fontos, hogy a hús, amit fogyasztanak, ne kényszertartásban levágott állatból származzon. Ha ilyen húst választanak – márpedig a vadon élő, fogyasztás céljából elejtett mókusok esete ilyen –, azzal karbonlábnyomukat is csökkenthetik – írja az Origo.