Terézvárosban is felbomlott a baloldali koalíció

2021. október 13. 15:01

Soproni Tamás momentumos polgármester azt nyilatkozta, a helyi MSZP-t az ellenzék részének tekinti.

2021. október 13. 15:01
null

A terézvárosi önkormányzatban régóta komoly feszültség van a momentumos polgármester és a koalíciót alkotó helyi MSZP között. Soproni Tamás az év elején Bálint Györggyel rúgta össze a port, miután a kerület vezetője szerint a szocialista képviselő meg akarta károsítani az önkormányzatot. Azóta gyakorlatilag háborús állapotok alakultak ki a Momentum és az MSZP között.

Soproni Tamás most egyértelművé tette a helyzetet. Az önkormányzat lapjában, a Terézváros Magazinban úgy fogalmazott: „jelenleg gyakorlatilag két ellenzéki párt ül a testületben. A Fidesz képviselői szakpolitikai kritikákat fogalmaznak meg – néha harsányan –, és konstruktív ellenzékként viselkednek. Az MSZP politikusai viszont személyeskedő, a hivatal munkatársait támadó és kevésbé szakmai vitákat folytatnak.”

Az újságíró kérdésére, miszerint jól érti-e, hogy az MSZP-t a helyi ellenzék részének tekinti, Soproni azt válaszolta: „Tudja, ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor azt én kacsának hívom. De van erre a helyzetre a politikában egy egyszerű hüvelykujjszabály: az a párt, amelyik nem szavazza meg a költségvetést, az ellenzéki.”

(Fotó: Soproni Tamás VI. kerületi ellenzéki polgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én. MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishegyi
2021. október 14. 04:20
Nem baj, nyomentumos kishaver, így jár az, aki összeáll az effélékkel. Még hogy szerinte is a Fidesz "konstruktívan áll ellenzékben" a dolgokhoz! A gond, hogy "ezek": a szocik, a dkások, ex-jobbikosok csak a bikacsökből értenek. Ezekkel nem kell finomkodni, úriemberként bánni, pénzt adni nekik, közben hallgatni tőlük, hogy itt nincs jogállamiság. Ha nem lenne, már rég eltakarították volna őket a helyi hatalomból. Gyerekek, tavasszal EL KELL menni szavazni!!!! Különben ez vár ránk.
pandalala
2021. október 14. 00:58
"Baloldali", mi? .. :-))
olajfa1
2021. október 13. 19:54
CSAK A FEJÉT! NEHOGY MEGSÁNTULJON!!!
Bitrex®
2021. október 13. 19:18
Lehet, hogy Soproni megcsalta Orosz Annát Baranyinéval?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!