Ungváry Rudolf: Az Elk*rtuk a Jud Süss gyökeréből fakad

2021. november 18. 8:51
Az író szerint a Gyurcsány-film szándéka szerint nem különbözik a Goebbels megrendelésére készült hírhedt antiszemita zsánerfilmtől.

A Hírklikk portálja egy interjú keretében kérdezte Ungváry Rudolfot, aki egy Bolgár Györggyel folytatott rádiós beszélgetés alkalmával vont párhuzamot a két film között.

„Annak idején, 1940-ben bizonyos értelemben Goebbels megrendelésére készült a Jud Süss és ezt egy akkoriban szintén ismert, jegyzett és nagyon jó filmeket készítő filmrendező, Veit Halran vállalta el, különösebb kapacitálás nélkül, teljesen Goebbels ízlése szerint. Mégpedig úgy, hogy tulajdonképpen együtt dolgoztak”

 – érvelt Ungváry. Ezt követően arról is beszélt, hogy a Jud Süss egy „velejéig hazug film” hasonlóan a Kálomista-filmhez, amelyből megfogalmazása szerint egy árva szó sem igaz a 2006-os évek eseményeiből.

„Ezek azt folytatják, amit az egykori fasiszták csináltak”

Ungváry kifejtette:

a Fidesz-propagandának szerves részét képezi ugyanaz a gyűlöletkeltő technika, amely a Hitler korszakban volt általános.

Ez véleménye szerint arról szólt, hogy a tömegek általában ostobák, és ha valamit sokszor elismétlünk – függetlenül annak igazságtartalmától –, egy idő után kész tényként kezelik.

„Ugyanez a technika nyilvánul meg a 2006-os események filmbeli bemutatásával és a gyurcsányozás alkalmazásával is. Ez egy klasszikus fasiszta technika, azzal a nagy különbséggel, hogy nem lehet tudni, mennyire dolgozott megrendelésre Kálomista. Könnyen lehet, hogy magától is képes volt erre” – vélekedett az író.  Arra a kérdésre, hogy van-e tudomása arról, hogy Kálomista Gábor reagált-e már az elhangzottakra, Ungváry kifejtette: 

„Az a helyzet, hogy én nem állnék le ezekkel vitatkozni, mert akkor úgy tűnnék, mintha legitimálnám őket. Elkerülném azt is, hogy egy nyilvános vitára leüljek velük, mert csak azt tudnám mondani a moderátornak, hogy »ezek nem vitapartnerek«. Mert ezek azt folytatják, amit az egykori fasiszták csináltak, csak most a demokrácia álarcában. Nincs közöm hozzájuk.”

Nyiótkép: MTI/Kovács Attila

Összesen 182 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak óvatosan a párhuzamokkal; mert kérdésessé válhat, hogy mit mihez hasonlítunk.

Így valahogy, jobb hely leszünk nélküle.
"Ungváry Rudolf: Az Elk*rtuk a Jud Süss gyökeréből fakad"
Ha ez így van, akkor viszont a Jud Süss gyökere: a Talmud.

A HVG kommentszekciója - a döntő hányada - a genetikailag abnormálisak csapatába tartozik.

Egy egyszerű játékfilm, kb. az amerikai filmes sablonok szerint elkészített, kb. zéró offenzív tartalmat hordozó politikai thriller - az a Jud Süss.

Ríg Lajos és a testére tetovált SS-jelmondat, Budai Lóránt és a Hitler- és Szálasi-éltetések, Jakab Péter és az Auschwitzban örömködő sofőrje, Farkas Péter és a náci karlendítés a holokausztmúzeumban, Bíró László és a tetűcsúzdázók Judapesten, Tóth Viktor és a Stürmer-szintű otromba zsidózás, Gyöngyösi Márton és a zsidók listázása (a sort ugye a végtelenig folytathatjuk)...

... EGÉSZ KONKRÉTAN AZ EGYBEFORRT SZÖVETSÉGESEITEK.

Fő a következetesség, Ungváry elvtárs.

Az ún. Jobbikkal való összeborulás mindörökre diszkreditálta (visszamenőleg is!) ezt az egész "antifasiszta" pózotokat.

És a német tv propagandafilmjei az angyali Merkelről és a sátáni Orbánról a 2015-ös menekültválság kapcsán?

Hol vetítik a Jud Süss-t? Mit hasonlítsak össze, mivel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés