A Filmintézet 77 milliót ad a Bán Mór regényei alapján készülő Hunyadi-tévésorozatra

2021. július 9. 12:40
A producer a kanadai magyar Robert Lantos lesz, aki David Cronenberg és Szabó István filmjeinek producereként is ismert.

A Nemzeti Filmintézet honlapján megjelent információk szerint a Tévés Döntőbizottság május közepén 76.880.400 forint támogatást ítélt meg a Bán Mór Hunyadi Jánosról szóló, tizenkét kötetesre tervezett regényfolyamából készítendő, látványos televíziós sorozat gyártáselőkészítésére – olvasható Bán Mór hivatalos Facebook-oldalán.

Mint a bejegyzés is írja: a producer a kanadai magyar Robert Lantos lesz, aki David Cronenberg és Szabó István filmjeinek producereként is ismert. Filmográfiájában szerepel többek között a Johnny Mnemonic – A jövő szökevénye vagy Az eljövendő szép napok, a Fekete köpeny, a Notre Dame-i toronyőr, vagy a A napfény íze és a Csoálatos Júlia. A sorozat vezető rendezője a szintén kanadai magyar George Mihalka, a forgatókönyvet Bán Mór közreműködésével Lovas Balázs, Lengyel Balázs, Veress Attila és Ruttkay Zsófia írja. 

A sorozattal kapcsolatosan Bán Mór oldala azt ígéri, a közeljövőben újabb részletek kerülnek majd napvilágra. 

Nyitókép: Bán Mór hivatalos Facebook-oldala

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó könyvek, nekem tetszettek. A papokat mondjuk útálja a szerző, de amúgy meggyőző a miliő, hitelesek a szereplők, és jó a sztori. Ja, és happy end is készül.

Inkább protestáns. Vannak jó keresztény arcok is, csak valahogy mindig husziták.

Ez igaz, viszont a pályafutását főinkvizítorként kezdte. Jó példa a szélsőséges középkori jellemekre, amikkel tele a könyv.

Fideszes gojok örüljetek, hogy Viktor nektek is adott egy kis aprópénzt, szavazzatok rá 22-ben.

Nézd, egy jól megírt könyvsorozatról beszélünk, én sem örülök annak, ahogyan a szerző a pap-karakterekkel bánik, de az is tény, hogy nem volt véletlen a reformáció.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés