Fejd, ki tudja, meddig fejheted

2021. június 19. 15:14

Szabó Brigitta
Jelen
Nem viselte meg az elmúlt év és a pandémia a NER-közeli cégeket és tulajdonosaikat. Sőt.

„Ahogyan az adóbevallási időszakban kiderült, akkora osztalékokat tudtak kivenni a vállalkozásaikból, mintha közben nem zajlott volna le egy válság a világgazdaságban és a hazaiban is, vagy mintha sose lenne holnap. Igazi magyar csoda.

Mészáros Lőrinc, a leggazdagabb magyar saját bevallása szerint a Mészáros Csoportnak tavaly 1200 milliárd forint árbevétele volt, a turisztikai vállalkozások kivételével – amelyek több milliárdos állami támogatásokat kaptak – szinte minden tulajdona komoly hasznot hozott. Az osztalékot cégenként vette ki a család, például az alapvállalkozás, a Mészáros és Mészáros Kft. a 15,5 milliárd forintos nyereségét az utolsó fillérig. A kormányzati propagandát – a tévéreklámoktól az óriásplakátokig – menedzselő Balásy Gyula is alig hagyott valamit két vállalkozásában, amelyekből 4,2 milliárd forint osztalékot szavazott meg magának. A NER járványcége, amely a lélegeztetőgép üzleteket bonyolította, a Fourcardinal Kft. 16 milliárd forint profitot ért el tavaly, amit szinte teljes egészében kivettek a tulajdonosok osztalékként.

És a celebek is jó évet zártak. Rákay Philip 200 millió forintot, Sarka Kata és Rogán Cecília 560 milliót, Szijjártó-Nagy Szilvia 285 milliót, Várkonyi Andrea a 2020 szeptemberében alapított cégéből pedig 47 milliót vett ki osztalék formájában.

Piacgazdaság van, vagyis mindenki azt tesz a saját vállalkozásával, amit csak akar. Ha úgy látja jónak, visszaforgathatja az összes hasznot vagy kiveheti a nyereséget az utolsó fillérig.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 100 leggazdagabb magyar 80 % baloldali.
Az o osztalekuk mar smafu?
Te feloldalas aprocseled, te...

Sarosdi obszcen dolgokkal farasztja Varkonyit?
Ne mondd el, nem vagyok ra kivancsi.
Egyebkent unatkozik Franciahonban?

Mi a NER közeliség definíciója?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés