Csak 4 diák hagyta ott a megújult SZFE-t

2021. február 16. 15:54
Mindössze négy hallgató, az összlétszám kevesebb mint 1 százaléka hagyta el a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) az első szemeszter lezárultával.

Az intézmény vezetésének közlése szerint három hallgató töröltette magát a névsorból, egyvalaki pedig átjelentkezett a Magyar Képzőművészeti Egyetem önköltséges mesterképzésére. A 2020/2021-es tanév első szemeszterét összegző adatok szerint az SZFE-nek 447 hallgatója volt.    

A második szemeszterre közülük 336-an szerepelnek aktív státuszúként az intézmény nyilvántartása szerint.

Az összegzésből kiderül, hogy 86 hallgató státusa passzív a második szemeszterre. Ők olyan hallgatok, akik nem tanulnak ebben a félévben, számuk mértéke átlagos. Továbbá vannak olyan szakok, amelyeken végeztek hallgatók az elmúlt két hétben, mivel lezárult a képzésük, a maradék létszám az övék.    

Az SZFE vezetése korábban arról adott tájékoztatást, hogy a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az egyetemen senki nem veszítette el az előző félévi eredményét.    

Az egyetem vezetése december 12-én az SZFE honlapján közzétett tájékoztatója szerint módosította a tanév rendjét és már akkor is közölték, hogy nem érvénytelen a félév az intézményben. A vezetés akkori közlése szerint február 1-től 19-ig pótolható az első félévben felvett órák november 27. és december 12. közé eső része, valamint az elmaradt vizsgákat is le lehet tenni.

(MTI)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyit arról, hogy a freeszfe banda a hallgatók többségét képviseli.

Majd meglátja mindenki, mekkora forradalmi hév generálódik az új SZFE-n, amely "a bigott rasszista-fasiszta-magyarista-nacionalista alapú oktatást erőlteti".

Szakkör ezért mondtak le a használatba vételről. Lett volna négy diák és negyven oktató. Ha ez kiderül, nagy gáz.

Ennyi belefér a bukásba is. Lehet, hogy egyébként is buktak volna.

Ez bizonyítja, hogy a nagY többség egészséges.

Ne legyen igazam: nem kizárt, hogy akik maradnak, a folyamatos, az új tanárok elleni cirkuszolást választja, s ezért marad. Ne legyen igazam!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés