És ki cipeli Greta bőröndjeit?

2019. december 16. 10:19

Henryk M. Broder
Welt.de
Azt akarom, hogy azok a legendák, akiket mutogatnak nekünk, hitelesek legyenek. Különben átverve érzem magam. 

„Természetesen szeretnénk tudni, hogyan jutott el Madridból a vonatig, és ki segített neki a felszállásnál. És természetesen azt is, hogy ki segít majd neki a le- és átszállásnál, hiszen egy ilyen kecses fiatal nő nemigen tudna egyedül átcipelni két hatalmas bőröndöt és három táskát a nyolcadikról a tizenkettedik vágányra. Vannak még vasútállomások liftek és mozgólépcsők nélkül. 

Nem mintha az agyamra menne az aggodalom Greta miatt. Aki az ősszel kétszer is átkelt az Atlanti-óceánon egy kis lélekvesztőn, az inas, mint a bőr, kemény, mint a Krupp-acél, és időtálló, mint egy jó dzseki. Csak azt akarom, hogy azok a legendák, akiket mutogatnak nekünk, hitelesek legyenek. Különben átverve érzem magam. 

A gonosz nép mindig csak egyedül látja Gretát. Senki sincs ott, aki vezetné a határidőnaplóját, nincs senki, aki a pakolásban segítene, vagy aki szendvicseket kenne az útra. És azt a fotót is egyedül csinálta, amelyiken a nagysebességű vonat padlóján ül. Valahogy. Hogyan tovább, Greta? A Nobel-díjon már mindent elért, amit egy fiatal nő csak kívánhat magának. 

Most már visszamehetne az iskolába, és megcsinálhatná az érettségit. Csak arra az esetre, ha véletlenül elhalasztanák a világvégét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Greta egy brand, egy influencer vállalkozás, amiből éppen azok húznak hasznot, akik ellen állítólag küzd ez a derék fiatal próféta.

Már elfáradt a sok bőröndcipelésben. Visszavonul pihenni.
De visszatér!
(Sírjak, vagy nevessek?)

Napóleon is saját példájából tudta, hogy a "fenségest a nevetségestől csak egy lépés választja el".

Rajta kívül senkit nem látni a tömegből:-)))

Greta egy jól jövedelmező projekt. Alacsonyabb szellemi képességűekre talán hatnak vicsorogva előadott átkai egy olyan kérdésben, amelyben inkább fizikai, meteorológiai és közgazdasági tudásra lenne szükség. Valami primitív vallást akarnak létrehozni a klímakérdés okán, ahol Greta az egykori látomásokat megtapasztalt pásztorlánykák szerepét játszaná. Ezt nem én találtam ki, más fogalmazta meg így, de találó.

A képet viszont zavarossá teszi, amikor Greta így beszél: „Ezt a válságot az elnyomók gyarmatosító, rasszista és patriarchális rendszerei teremtették és táplálják. Le kell bontanunk mindent!”

Ezek szerint a kislánykának újabb látomása támadt, ahol megjelentek a múlt század osztályharcos felforgatói? A munkásmozgalom egykori nagyjai, és a feminizmus propagandistái? Úgy tűnik, Gretában kicserélték szoftvert, talán kezd kifulladni a klímahisztéria iránti kereslet.

Lehet, hogy a DB a németeknek szent tehén, amit nem lehet csak úgy sértegetni. (csak tippelek)

Szerintem igen. A csomagjai nem fértek el:-) kicsit hazudoznak tűnik

Mióta Gréta nekiment a szénbányák miatt a németeknek, nem különösebben rajonganak érte. Pedig momentán abban még igaza is volt, mert a német szénbányák az ostoba energiapolitika mementói.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés