Szájer: csak a nemzeti identitásra épülhet az európai identitás

2019. augusztus 23. 15:13

A Fidesz-KDNP-s EP-képviselő a reformátusok balatonszárszói konferenciáján hívta fel a figyelmet a nemzet fontosságára.

2019. augusztus 23. 15:13

Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet, aki nem a nemzeti identitásra alapoz, az homokra épít – jelentette ki Szájer József Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő pénteken Balatonszárszón.

A Reformátusok szárszói konferenciáján a politikus kiemelte: az európai identitást bizonyos erők a nemzeti identitás ellenében akarják megfogalmazni. 

"Számunkra azonban a nemzet nem elvetendő, a fejlődésünket akadályozó kategória, hanem a megmaradásunk egyik legfőbb biztosítéka. Ha ugyanis a magyar nemzet nem tartott volna össze ezer éven át, már régen feloldódott volna” – mondta a politikus. 

Ezért a „legékesszólóbb nyugati politikus sem fog tudni meggyőzni minket arról, hogy el kell hagynunk a nemzeti összetartozás érzését, a kultúránkat ahhoz, hogy igazi európaiak legyünk” – fűzte hozzá Szájer József.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2019. augusztus 23. 17:20
Pontosan így. És ebből soha nem engedni.
kunfia
2019. augusztus 23. 16:43
Szájer rabbi az európai identitásról.:DDDDDDD
hentes
2019. augusztus 23. 16:13
Marha!
balbako_
2019. augusztus 23. 15:43
Akinek nincs nemzettudata annak miből lenne kontinenstudata, pláne úgy, hogy mindent elkövetnek , hogy a fő jellegzetessége a fehér rassz lassan, de biztosan kiszorul nyugatról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik