Szájer: csak a nemzeti identitásra épülhet az európai identitás

2019. augusztus 23. 15:13
A Fidesz-KDNP-s EP-képviselő a reformátusok balatonszárszói konferenciáján hívta fel a figyelmet a nemzet fontosságára.

Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet, aki nem a nemzeti identitásra alapoz, az homokra épít – jelentette ki Szájer József Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő pénteken Balatonszárszón.

A Reformátusok szárszói konferenciáján a politikus kiemelte: az európai identitást bizonyos erők a nemzeti identitás ellenében akarják megfogalmazni. 

"Számunkra azonban a nemzet nem elvetendő, a fejlődésünket akadályozó kategória, hanem a megmaradásunk egyik legfőbb biztosítéka. Ha ugyanis a magyar nemzet nem tartott volna össze ezer éven át, már régen feloldódott volna” – mondta a politikus. 

Ezért a „legékesszólóbb nyugati politikus sem fog tudni meggyőzni minket arról, hogy el kell hagynunk a nemzeti összetartozás érzését, a kultúránkat ahhoz, hogy igazi európaiak legyünk” – fűzte hozzá Szájer József.

(MTI)

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szájer tanult ember, tehát tisztában van vele, hogy a nemzetfogalom, mint olyan 200-250 éves, nem régebbi.

Tehát 1000 éven keresztül nem segített a magyarság fennmaradásában, az nyilvánvaló, ezt ő is tudja.

Ahogyan azt is tudja, hogy az elmúlt pár évszázad európai háborúit éppen a nemzetek vívták egymás ellen. És azt is tudja, hogy ezekben a háborúkban rengeteg ártatlan ember halt meg, és ezek a háborúk a véráldozatok ellenére sem oldották meg a nemzetek problémáit.

Ezért a megoldás nem annak hangsúlyozása, ami elválaszt, hanem annak kiemelése ami összeköt, és a saját nemzet hagyományának ápolása megőrzése mellett a másik nemzet tisztelete.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés