Főpolgármester úr!

2019. július 12. 10:22

Puzsér Róbert
Facebook
Egykori SZDSZ-szavazóként jelzem önnek, aki az SZDSZ színeiben váltott rendszert, hogy nem erről volt szó.

„Tarlós István válaszolt minapi bejegyzésemre, s mindjárt számos új szempontot emelt be a városról folytatott diskurzusba. Kiderítette, hogy a hetvenes években, amikor ő mérnök volt, én csecsemő voltam, és amikor én még nem is borotválkoztam, ő leváltotta a tanácselnököket és az elvtársakat. Nos, ehhez egyet s mást hozzáfűznék, úgyhogy akkor mutatom is, főpolgármester úr, mi az a nyílt levél:

Főpolgármester úr!

Egykori SZDSZ-szavazóként jelzem önnek, aki az SZDSZ színeiben váltott rendszert, hogy nem erről volt szó: a magyar társadalom nem elnyerte, hanem elszenvedte azt a rendszerváltást. Remélem, a jövő nemzedék több erénnyel váltja majd le az önök rendszerét! Remélem, tanulnak az önök hibáiból és bűneiből, főpolgármester úr!

Kérem elnézését, de amikor ön azzal aláz engem, negyvenes adófizetőt, aki eddig eltartottam önt, hogy én még milyen fiatal vagyok, akkor előttem mégiscsak a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága belügyi osztályvezetőjének alakja dereng fel, akikbe sem alázat, sem önreflexió nem szorult, csak végtelen önelégültség, amint matuzsálemként azt képzeli, érti a világot, ami már rég elhaladt mellette.

Ön félreérti a főpolgármesteri pozíciót: ahelyett, hogy a jövőbe vezetné a várost, a találékony gondnok szerepére tör. Ahelyett, hogy a budapestiek érdekeit képviselte volna, ön szó nélkül tűrte a város kisemmizését, intézményeitől és jogaitól való megfosztását. Nem fordult sem az ügyészséghez, sem a közvéleményhez, amikor látta, miként hordja el a Fidesz-MSZP parkolási maffia a választóinak a pénzét. Ön tétlenül nézi a gyalázatosabbnál gyalázatosabb ingatlanpanamákat. Ön félreérti a helyzetét, mert nem az agglomerációból terepjáróval ingázók választották meg, hanem a Budapesten élők – őket kellene képviselnie. Jelzem továbbá, hogy ön félreérti a demokratikus versenyt, főpolgármester úr, ha azt hiszi, hogy annak tárgya az én korom, és nem az ön teljesítménye.

Üdvözlettel: Puzsér Róbert”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Robi, neked addig jó, amíg nem a "teljesítményed" a téma. A korodról nem tehetsz. A "teljesítményedről" viszont igen.

Ja, és "végtelen önelégültségért" neked végképp nem kell a szomszédba menned.

Ez egyike a kacskaringós politikai damaszkuszi utaknak. Olyan, mint amikor valaki moszkovita kommunistából brüsszelita demokrata lesz. Vagy gárdamellényes masírozóból méregdrága öltönyös cukiajrópai. Esetleg a marxista közösségi tulajdon apostolából újgazdag milliárdos magánvállalkozó.

Tarlós legalább polgármesterként és főpolgármesterként vállalható, mert ért ahhoz, amit csinál.

Így van. Persze ez nem Fidesz nyelv, elég talán Esterházyra emlékeztetnem...

A fővárosra Demszky alatt, illetve azóta.

Tarlósról és általában az SZDSZ tündökléséről és bukásáról te is tudod a választ, de azért játszd a naivat. De segítek.

Hány százalékkal indult 1990-ben az SZDSZ és hány százalékkal érte meg 1998-at, ami után a bejutás küszöbén egyensúlyozva akaszkodott rá az MSZP-re? Szavazók százezrei fordultak el a harsány, de mint utólag kiderült hazug kommunista ellenesség után az utódpárti kollaborációt folytató, egykori állítólagos üldözőjével összeálló SZDSZ-től.

Az elpártolt szavazók között volt többek között az SZDSZ-ből kiábrándult Tarlós és Orbán is.

Köztisztaság, közbiztonság, fejlesztések, ilyesmik.

Szerencsére csak képzeli. Kipróbálni nem lesz módja.

Én is csak egyszerű gépészmérnök vagyok, ha már ezt említed, de az nem képzettség, hanem habitus kérdése, hogy valaki egy általánosan elfogadott célt magáévá téve, melyik megközelítést, melyik utat választja.

1989-90-ben ismeretlen nevek tucatjai bukkantak fel a politikában, többféle álláspontot képviselve egy döntően azonos elfogadottságú kérdésben. Mivel ezeknek a szereplőknek semmi politikai múltjuk nem volt, mondhatjuk, hogy közülük csak pofára, vagy a dumájuk alapján lehetett választani.

A legnagyobb üldözöttséget, a legnagyobb mártíromságot az SZDSZ festette magáról igen harsányan, és ez ugyanolyan hatással volt, mint 1994-ben szegény Horn Gyula vaskoronája. Ne értesd félre, akkor becsültem Hornt, ahogyan viselte, de csak ennyi volt, nem szavaztam rá.

Az MDF visszafogottsága, a harsányság mellőzése akkor azt eredményezte, hogy rögtön hülyének, hozzá nem értőnek, mucsainak mondták őket, arról az szdszes oldalról, ahol az első választás után egy évvel már létrehozták az MSZP tisztára mosására, a karanténból való kivezetésre a Demokratikus Chartát. Én akkor láttam be, hogy itt valami nem stimmel. Pontosabban szólva akkor láttam be végleg, mert már előtte sem értettem, hogy a parlamentben miért áll az SZDSZ rendszeresen az MSZP pártjára.

Szóval, utólag mindenki azt mondd, amit akar. Ha téged nem tudtak megtéveszteni, az a te dolgod, légy rá büszke, ha úgy gondolod. De én az egykori megtévesztett úgy látom, hogy a megtévesztés folytatódik. Az SZDSZ megszűnésekor biztos voltam abban, hogy miután leamortizálódott, kivonják a frontvonalból, de újjá fogják éleszteni. Lám, megtörtént, a DK-Momentum tandem erős déja vu érzéseket kelt.

Hát akkor szavazz Karácsonyra vagy Puzsérra, ha elégedetlen vagy. Két kiváló és ígéretes jelölt közül is választhatsz.

Erre is lehet emlékezni. Meg még sok minden másra is. Nálunk az emlékezet is aszerint szelektív, hogy milyen a politikai ízlésünk. Például a Jobbik viselt dolgaira már "európai" és "demokratikus" körökben nem illik emlékezni, hiszen nevezett párt azóta domesztikálódott és megkapta a jóváhagyó pecsétet az arra jogosultaktól.

De ugyanígy nem illik emlékezni az MSZP kommunista előéletére sem.

Satöbbi.

Semmilyen kognitív disszonanciám nincs.

Nagyon sajátosan értelmezed a kognitív disszonanciát. Nem azt jelenti ám, hogy az ellenfél sajátos emlékezeti mechanizmusaival is tisztában vagyunk...

Inkább üssed a Karácsonyt.

Az a te kategóriád. :)))

Robi!
Nekem szimpatikus a lázadásod! De az a véleményem, hogy lehetne egy kevés ravaszság is benned.
Szerintem a korral az is megjön. Sokan ezt bölcsességek is nevezik.
Szerintem indulj a választáson és annak elvesztése után se hagyd abba a politizálás. Talán, a következő ciklus

...ciklusban főpolgármester leszel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés