Radikális változások a minisztériumokban: nagy átalakítás vette kezdetét

2024. szeptember 11. 09:28

A Magyar Közlönyben számoltak be a személyi változásokról.

2024. szeptember 11. 09:28

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Két minisztériumnál is jelentős változások történtek. Az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának nevezték ki Czepek Gábort, továbbá bejelentették, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumból távozik Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár, akinek a helyét Szabados Richárd veszi át.

A Magyar Közlöny tájékoztatása szerint Czepek szeptember 15-étől tölti majd be a miniszterhelyettesi posztot az Energiaügyi Minisztériumban. Korábban a tárca közigazgatási államtitkára volt. A felszabaduló pozícióját azonos hatállyal az eddigi stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, Borsos-Papp Natália tölti majd be.

További változás, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumból távozik Fábián Gergely, aki az iparpolitikáért és technológiáért felelt államtitkárként. Az új államtitkár Szabados Richárd, aki eddig a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója volt. Ezzel párhuzamosan helyettes államtitkárnak nevezték ki a minisztériumban Hunyadi Lászlót, aki eddig a vállalkozásfejlesztési főosztályt vezette.

***

 

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakegyittlako
2024. szeptember 19. 09:31
Érdekes dolgok ezek. Sok év alatt csak emelkedik az apparátus légyszáma, ott senki nem lesz munkanélküli vagy álláskereső. Úgy születnek új munkahelyek, státuszok, olyan viharos gyorsasággal, ahogy a termelői szektorban sehogy. Új államtitkár itt, ott, jókora fizetéssel, változás meg sehol. Nem mondom, vannak dolgok ahol teljesítenek, (ezt el kell ismerni) de akkor miért is nem haladunk előre ennyi jól képzett szakember/politikussal? Miért csak az adósság nő, a problémákra meg magyarázatok születnek.? Hol az a 30 x éve ígért jobb lesz majd? Szép szép hogy poloska meg elqrcsány stb meg ellenzék, de hol vannak a nyitott szemek, akik ide emelték őket? Várni még meddig kell? Meddig kell látni, hogy egy réteg qrvára gazdagodik, a problémák meg sokasodnak?
2024. szeptember 11. 11:30 Szerkesztve
A mi országgyűlésünk úgy néz ki belülről mint valami megszentelt/ünnepélyes hely. Az EU-s parlament úgy néz ki mintha IKEÁ-ban vettek volna pár diszkont széket és azokon végighugyozott volna egy csöves....
Józsi6
2024. szeptember 11. 10:20
"Radikális változások a minisztériumokban: nagy átalakítás vette kezdetét" Költözés a másfélszeresen, 600 milliárdért vett új irodaépületekbe.
ihavrilla
2024. szeptember 11. 10:15
Ezek miért radikális változások? Hülyébbet nem talált ki a firkász?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!