Pillanatokon múlt a legrosszabb a Dunakanyarban: életveszélybe kerültek a katasztrófaturisták

2024. szeptember 21. 13:42

A Pest vármegyei kutató-mentő szolgálat mentette ki a bajba került embereket.

2024. szeptember 21. 13:42

Fotó: Vitályos Eszter Facebook-oldala

Vitályos Eszter kormányszóvivő a Magyar Nemzetnek beszélt az árvíz elleni védekezés újabb fejleményeiről. „Abszolút sikeres a védekezés, semmi olyan nem történt, amit ne lehetett volna azonnal orvosolni” – fogalmazott a politikus. Hozzátette: bár Pilismaróton gondot okozott a gát megcsúszása, a katasztrófavédelem és a búvárok segítségével orvosolták.

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy pénteken az is megtörtént a Dunakanyarban, hogy

katasztrófaturisták egy kishajóval bementek fotózni a vízzel elöntött területekre, ahol a vízbe borultak, majd egy fába kapaszkodva várták a segítséget.

A Pest vármegyei kutató-mentő szolgálat – akiknek Szentendrén van a telephelyük – mentette ki a bajba került embereket. Felhívta a figyelmet: fontos, hogy

akiket érdekel az árvíz, ne olyan helyekre menjenek egy jó fényképet vagy videót készíteni, ahol nagyon aktív vagy éppen árad a Duna, mert azon kívül, hogy a saját testi épségüket veszélyeztetik, a mentést és a védekezést is akadályozhatják.

***

A Mandiner korábban beszámolt arról is, hogy Budapesten is akadnak katasztrófaturisták: többen is az áradó Dunában úsztak, kajakoztak.

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belacska
2024. szeptember 21. 21:01
Remélem IPX nullás volt a telójuk. Akkor hiábavaló volt az egész, nem lesz szelfi belőle a fészbúkon. 😁
rocktoberi-2
2024. szeptember 21. 18:49
“Pillanatokon múlt a legrosszabb a Dunakanyarban: életveszélybe kerültek a katasztrófaturisták. “ Legrosszabb? Erre mondták, hogy aki hülye az haljon meg!
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 18:04
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­k­­­e­l­­d­­­ ­a­­­ ­­­s­­z­­e­­x­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­c­­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
alexandrosz-2
2024. szeptember 21. 17:59
Szabad emberek, nem tiltja semmi, hogy kihasználják ezt az extrém helyzetet. Nem kell irigykedni, akinek van mersze, megteheti, mint ők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!