Orbán Viktor és Matteo Salvini: mielőbb meg kell állítani az orosz–ukrán háború okozta öldöklést

2024. szeptember 20. 21:31

A két vezető először négyszemközt tárgyalt, majd a delegációikkal.

2024. szeptember 20. 21:31

Nyitókép: Matteo Salvini Facebook-oldala

Budapestre érkezett Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes, a Liga vezetője. Az olasz politikus többek között Orbán Viktorral is találkozott, aki a Karmelita kolostorban fogadta.

Orbán Viktor a közösségi oldalán is megosztott egy bejegyzést a találkozóról, amelyhez azt írta:

A gumicsizmát egy órára félretettük. Budapesten járt Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes.

Az olasz sajtó szerint a két pártvezér közötti találkozó azt bizonyítja, hogy a Magyarország és az Olaszország közötti kapcsolatok egyre szorosabbak – írja a Magyar Nemzet. Lapinformációk szerint több mint egy óráig tartott az Orbán Viktor és Matteo Salivini közötti beszélgetés.

A két vezető először négyszemközt tárgyalt, majd a delegációikkal. A találkozón alkalom nyílt a kontinens számára legégetőbb problémák megvitatására. Az Európai Unióra vonatkozó kérdésekről, valamint 

a két ország közötti együttműködésekről, mint például a trieszti kikötő fejlesztése. 

Szó esett az Európai Unió előtt álló geopolitikai kihívásokról is, elsősorban az energia, a biztonság és a migrációkezelés problémáiról.

Az olasz lapok arról is beszámoltak, hogy a két jobboldali politikus egyetértett abban, hogy 

mielőbb meg kell állítani az orosz–ukrán háború okozta öldöklést, ahogyan azt Ferenc pápa is szorgalmazza. 

Orbán Viktor a palermói bíróságon folyamatban lévő perrel kapcsolatban támogatásáról biztosította a volt belügyminisztert és azt is elmondta, hogy a Fidesz delegációja is részt vesz a Liga pontidai párttalálkozóján október 6-án, valamint a palermói bírósági ügy legközelebbi ülésén Szicíliában október 18-án.

Mint a Mandiner is beszámolt róla: Orbán Viktor az X-oldalán védte meg Salvinit, akit  a palermói ügyészség emberrablással és hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolja. A Soros által pénzelt NGO-k feljelentése után az olasz ügyészség hat év börtönbüntetést kért Salvinire, amiért 2019-ben belügyminiszterként megakadályozta az Open Arms spanyol civil hajó kikötését Olaszországban. A hajón 147 migráns volt, és tizenkilenc napig várakoztak a kikötés engedélyezésére. A magyar miniszterelnök megvédte az olasz szövetségesét:

Európa legbátrabb hazafiját büntetik meg, amiért megállította a bevándorlást. Akik megvédik Európát, azokat folyamatosan megbüntetik. Mi folyik itt? Matteo Salvini a mi hősünk! 

Matteo Salvini mellett kiállt a Fidesz EU-delegációja is. „A Patrióták Európárt európai parlamenti frakciója támogatja és szolidaritásáról biztosítja Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettest, korábbi belügyminisztert, akire szombaton a palermói ügyészség hat év börtönbüntetés kiszabását kérte” – jelentette ki Gál Kinga, a képviselőcsoport első alelnöke Strasbourgban kedden.

Matteo Salvini közvetlenül a találkozó előtt megosztott egy bejegyzést: „Öröm volt találkozni Orbán Viktor barátommal itt Budapesten, ahol részt vettem az EU közlekedési minisztereinek informális tanácskozásán és kétoldalú találkozókon a magyar, német és albán kollégákkal. Több mint egy órán át folyt az összehasonlítás a két országunk közötti együttműködésről, az Európai Unió egyensúlyáról, a határok védelméről és a nemzetközi kihívásokról”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Megérkezett Budapestre Matteo Salvini

Az olasz politikusra egy hete hat év börtönbüntetést kértek a hazájában, mert megakadályozta egy migránsokat szállító hajó kikötését. Orbán Viktor kiállt Salvini mellett.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. szeptember 21. 17:49
Kunfia 1-nek EGy szülőnek fájdalmas, ha SNI- orvosi igazolással iskolát kell keresnie, ahol gyógypedagógus tud külön foglalkozni a gyerekkel. Nem tehetnek minden iskolába ilyen pedagógusokat, pszichológusokat, ezért Mo-n szükebb az iskolakinálat. Igy van ez más országban is. Egyre inkább megszünnek az un. "Sonderschule-"k vagy speciális iskolák és próbálják együtt oktatni a többiekkel a hátrányos képességű vagy egyéb problémával küzdő diákot. Ajánlanék minden un. SNI-gyerek szüleinek egy csodálatos olvasmányt : Giuseppe PONTIGGIA olasz iró magyarra is leforditott művét : "Kétszer születni", eredeti cime Nati due volte. Pontiggia, mint fogyatékos gyerek apja leirja, hogyan lehet az un. "normálisak" társadalmában érvényt szerezni és egyáltalán kontaktust teremteni. Mo soha NEM volt szolidáris az ilyen gyerekekkel. Egyik ismerősünk poliomielitiszes az 5O-es évek végén kapta. Sorozásnál nem volt alkalmas, kapta az értesitést , a neve mellett ez állt: NYOMORÉK elsirta magát.
auditorium
2024. szeptember 21. 17:46
Talán nem tudja mindenki, de az eu-i Patrioták párja ELLENZI a Nato-fegyverszállitását Ukrajnának, mert ez beavatkozás az ukr-orosz háborúba. Segiti az ukrán menekülőket, több mint egy millió él Itáliában, ahogy Magyaro. is fogadott pl. tegnap 11 ezer ukránt. Erről azonban a pc média hallgat. A külső határvédelemben is egyetértenek, valamint a családtámogatásban, a genderőrültség és a cannabis legalizálása ellen vannak. Sok a közös pont, akkor is ha földrajzilag nem szomszédos ország, viszont Salvininek van mersze ellentmondani v. felszólalni. A többinek nincs. Stréberkednek, elmondják az elvárt szöveget angolul, majd csinálják a saját bizniszeiket -csöndben. A női politikusok sokkal veszélyesek, bosszúállók és gyakran érzelmek és a szimpátia vezérlik döntéseiket. Nem nem szerint kellene elnököket, alelnököket választani, hanem szellemi képesség, tapasztalat és erkölcsi bizonyitvány alapján.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 12:57
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­l­­­d­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­i­ ­p­­u­n­­c­­­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Turán
2024. szeptember 21. 12:55
Szóljatok olyannak akinek mélyebb a hangja..A két kappan.😅
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!