Magyarország még mindig nem érti, miért rendkívül súlyos, hogy közvetlenül érintett ebben a háborús epizódban

2024. szeptember 21. 17:44

A héten történt libanoni robbantásokat a legtöbb esetben bravúros titkosszolgálati és katonai akcióként keretezte a hazai média.

2024. szeptember 21. 17:44
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Mérce.hu

Nyitókép: Képernyőkép / merce.hu

„Az az értelmezés is felbukkant, hogy  a terrorizmus elleni harc győzelmeként könyvelhető el a Libanonban kollektív pánikot kiváltó, mintegy 3000 embert megsebesítő és csaknem 40 halálos áldozattal járó csipogó- és walkie-talkie robbantássorozat. Az ellenvélemények közül alább Parászka Boróka Facebook-posztját adjuk közre, a szerző engedélyével, szerkesztés nélkül. 

Már folyik a dél-libanoni térség bombázása és Magyarország még mindig nem érti, miért rendkívül súlyos, hogy közvetlenül érintett ebben az újabb háborús epizódban. Harmadik napja új típusú háború dúl, és a magyar kormány jövő csütörtökre hívta össze a Nemzetbiztonsági Bizottságot. Kb. így haltak ki a dinoszauruszok is: rég megették a testük egyik felét, mire eljutott az agyukig, hogy valaki lakmározik a húsukból.

Mit látunk a szemünk előtt? A NATO tagfelvétel és az uniós bővítés idején a közép-kelet-európai, posztszocialista országok többek között azzal érveltek a felvételük mellett, hogy ez a térség biztonságpolitikailag különösen fontos, és ők oroszlánrészt tudnak vállalni Európa keleti határainak védelmében.

Ehhez képest mi történik? Nemhogy védelem nincs, de ezekben az országokban, és különösen Magyarországon úgy halászik bármely háborús ország titkosszolgálata a zavarosban, ahogy akar, és innen lehet a mégoly távoli háborús konfliktusokat is szítani, támogatni. Pont úgy működik az egykori oszmán birodalom és osztrák-magyar monarchia határvidéke, ahogy százötven éve, nem sokat léptünk előre. Káosz, bizonytalanság és randalírozó önkényurak kéz kezet mos politikája.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2024. szeptember 21. 23:26
Cunci punci: figyelj ide, egy kormány sem képes arra, hogy az országában bejegyzett cégeket ellenőrizze, erre sem idő sem energia, pénz és ember sincsen. Ez annyira felfoghatatlan? Minden Társaság a maga érdekeit követi és viseli a felelősséget a tevékenységei irányában. Cuncu- punci, felvidéki nő vagyok és mindig büszke voltam a magyarságomra!....te, kussolj és húzd be a picsád...( Mindenkinek bocsánat)...ócska ribanc!
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 23:20
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­k­­e­­­l­­­d­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­­i­ ­p­u­n­­­c­i­­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
johannluipigus
2024. szeptember 21. 23:18
Valakik nagyon ügyesek voltak. Lenne is rá tippem, de nem biztos, hogy bejönne.
2024. szeptember 21. 21:57 Szerkesztve
Nagyot fut ez az ostoba nő a semmi habosításával! Szándéka a politikai haszonszerzés, és ennek érdekében Magyarországot képes célkeresztbe állítani, kitenni esetleges terrorista visszacsapásnak, a nekünk minél rosszabb, neki annál jobb alapon. Ha ezt végig gondoljuk, akkor egyértelmű, hogy a tevékenysége állambiztonsági kérdéseket is felvet. Nagyon remélem, hogy ezt az illetékes szolgálatok is végig gondolják ezzel a hazaárulóval kapcsolatban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!