Lopott, de ismét a mentelmi joga mögé bújik Magyar Péter

2024. szeptember 27. 11:32

A kampány alatt még a miniszterelnököt vádolta meg azzal, hogy a mentelmi jogával visszaél, most ő teszi mindezt.

2024. szeptember 27. 11:32
null

Nyitóképen: Magyar Péter a villamosmegállóban, miután kidobták a botrányos buliból. (Fotó: Képernyőkép)

Ismét kiderült, hogy Magyar Péter képes rövid időn belül szembemenni akár a saját korábbi álláspontjával is, ha az érdekei éppen úgy kívánják – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint már hatósági eljárás folyna Magyar Péter ellen, ha tartotta volna a választási kampányban tett ígéretét, miszerint nem veszi fel az európai parlamenti mandátumát, amely mentelmi joggal jár. A június 9-i választás után ugyanis botrányosan viselkedett a budapesti Ötkert szórakozóhelyen, ami miatt rendőrségi és ügyészségi nyomozás indult ellene.

Csütörtökön kiderült, hogy 

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlament elnökénél, mivel a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat ellene lopás miatt. 

A nyomozati adatok szerint 2024. június 21-én hajnalban Magyar Péter egy budapesti klubban tartózkodott, ahol egy férfi mobiltelefonjával videózta őt. Miután Magyar észrevette, hogy felvételek készülnek róla, szóváltásba keveredett a férfival, majd hirtelen kivette a kezéből a telefont, és zsebre tette. Annak ellenére, hogy többször kérték, nem adta vissza, sőt letagadta, hogy nála van. Később a Duna-parton a vízbe dobta a készüléket, ami lopásnak minősül.

Magyar Péter nemcsak EP-képviselői mandátumáról adott hamis ígéretet a kampányban, de korábban a mentelmi jog eltörlése mellett is felszólalt. Tavasszal több rendezvényen kijelentette, hogy nincs szüksége mentelmi jogra, és minden peres eljárás elé áll. Április 25-én egy tamási fórumon azt mondta: „Eltöröljük a mentelmi jogot természetesen. Semmi értelme. Nekünk nem lesz rá szükségünk, úgyhogy mi ezt eltöröljük.”

Később egy derecskei fórumon május 6-án megerősítette a korábbi ígéretét, sőt azt is elmondta, hogy nem veszi fel az EP-mandátumát: „A mentelmi jogot meg fogjuk szüntetni, ezt már több helyen mondtam. Bár egyébként lehet, hogy nekem például szükségem lenne rá, mert éppen harminc eljárást indítottak ellenem, és nyilván ez lesz a következő két évben is. De ennek ellenére sem fogom felvenni az európai parlamenti képviselői mandátumot, amivel egyébként járna ugyanúgy mentelmi jog.

Magyar Péter a szentendrei kampányrendezvényén már Orbán Viktort fenyegette, amikor úgy fogalmazott (a videón 20:40-től): „Tisztelt Miniszterelnök úr, én a holnapi napon feljelentem önt mint miniszterelnököt, a Fidesz elnökét. Feljelentem önt aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért. (…) Miniszterelnök úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé. Találkozunk a bíróságon.

Szintén a kormányfőt támadta Oroszlányban a Tisza Párt elnöke a választási kampány során, miközben a jobboldali sajtó munkatársait is fenyegette. Magyar Péter szó szerint azt mondta: „Jeleztem, hogy egyébként a választás után fel fogunk jelenteni minden propagandistát és mindenkit, aki egyébként hazudik. Most csak, idézőjelben, csak a miniszterelnök úrra van időm, úgyhogy még ma be kéne adnom a két feljelentést, még át kell olvasnom az autóban. Egyrészt ugye rémhírterjesztés miatt, másrészt rágalmazás miatt fogom dr. Orbán Viktort feljelenteni, és remélem, hogy nem lesz olyan gyáva, hogy a mentelmi joga mögé bújik. Meglátjuk, meglátjuk.” 

A diszkóbotrányt követően Magyar Péter hozzáállása megváltozott, már nem ellenzi a mentelmi jogot, és ő maga sem kíván lemondani róla. Az ATV egyik augusztus végi műsorában kínosan próbálta elkerülni a témával kapcsolatos kérdéseket. A Magyar Nemzet beszámolója szerint Magyar Péter agresszív hangnemre váltott, amikor az ATV riportere arról érdeklődött, hogy tervezi-e mentelmi jogának felfüggesztését az ellene folyó telefonlopási ügy kapcsán.

Engem eddig sem az ügyészség, sem a rendőrség nem keresett meg. Ha megkeresnek, és világosítanak az eljárásról és a bizonyítékokról, akkor majd eldöntöm. Ha ez politikai indíttatású, mint minden jelenlegi eljárás ellenem, akkor nyilván nem. Ha viszont olyan bizonyítékokkal állnak elő, amelyek nem a propagandamédia hazugságai, akkor megfontolom. De egyébként nem mondhatok le, az Európai Parlament fog dönteni erről – igyekezett elhárítani a felelősséget.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 27. 17:23
Ne röhögtessetek…a fidesz 14 éve rabolja az országot…🤮🤮🤮
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 16:49
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­k­­e­­­l­­­d­ ­­a­­­ ­­s­z­e­x­i­­­ ­­­p­­u­­­n­c­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Megtalálta
2024. szeptember 27. 16:16
"...szóváltásba keveredett a férfival, majd hirtelen kivette a kezéből a telefont, és zsebre tette." Ez nem lopás, hanem rablás.
john-lennon-a-libsik-kiralya
2024. szeptember 27. 15:53
Uncsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!