Fájóan hiányzik a mobilgát a Római-parton: mutatjuk galériánkat a vízalatti területekről

2024. szeptember 20. 19:09

A helyzet elkeserítő, ezen a részen öntötte el eddig egyedül Budapesten a víz a lakott területet.

2024. szeptember 20. 19:09

Nyitókép, valamint a galériánk fotói: Ficsor Márton/Mandiner

A Mandiner munkatársai pénteken szemügyre vették a Római-partot. A helyzet elkeserítő, mert ezen a részen öntötte el eddig egyedül Budapesten a víz a lakott területet.

Sajnos azonban az is kétségtelen tény, hogy Karácsony Gergely, valamint a DK-s óbudai vezetés nem adott rá engedélyt, hogy mobilgátat építsenek a területen.

Galériánkat itt tudja megtekinteni:

(Fotók: Ficsor Márton/Mandiner)

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 00:43
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­k­e­­­l­d­­­ ­­­a­ ­­­s­­z­­e­x­­­i­­ ­p­u­n­c­­­i­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
SABOTAGE
2024. szeptember 21. 00:41
Pedofideszes csicska mandiner!! A 2013-as árvíz után tahó tarlósnak 6 éve volt, mégsem építette meg a mobilgátat!!! Akkor miért nem ugattatok, propagandista szarok!!!
zatoicsi
2024. szeptember 20. 23:54
cölöpre köllött volna tenni, láttam ilyen nyaralókat a Tisza partján jó régen valamikor, fenn voltak a házak a cölöpök tetején. Odáig nem ér föl a víz
Autofocus
2024. szeptember 20. 23:32
Tele van a tököm a római parti rinyálással. Ez a potyautas élősködés mintapéldája: Budapest egyetlen természetközeli, mégis városias partszakaszán a védetlen területen, ahol korábban csak csónakházak, és olyan, ésszel, és az ártéri körülményeknek megfelelően megtervezett épületek voltak, melyek alsó szintje árvízbiztos, vasbetonpillérekből állt, több méter magasra helyezett funkcionális szinttel, vagy épenséggel olyan funkciókkal (pl. csónakház) amelyben eleve nem tud nagy kárt tenni a víz. Ehhez képest mindenféle kiskaput kihasználva, vagy csak az építési előírásokat és településrendezési tervet magasról leszarva fellengzős, nyaralónak, horgászháznak vagy csónakháznak hazudott lakóvillák épültek, és most a tulajdonosok visítanak mint a kismalac, és előadják a szerencsétlen árvízkárosultat ha 10 évente jön a Duna. Tipikus története annak, amikor a pofátlan és gátlástalan, rövidtávú érdekeit valaki a közösség érdekei fölé akarja helyezni. Hadd ne sírjak most értük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!