Ezekkel a témákkal kezdődik a parlament őszi ülésszaka

2024. szeptember 30. 07:03

Interpellációk és azonnali kérdések is elhangzanak, továbbá döntenek Csárdi Antal (LMP) mentelmi ügyében.

2024. szeptember 30. 07:03
VÁRHELYI Olivér; TESSELY Zoltán

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP). Szeptember 30. a helyi önkormányzatok napja, az Országgyűlés erről is megemlékezik.

Ezt követően a napirend előtti felszólalások következnek, szót kap Grexa Liliána ukrán nemzetiségi szószóló is. Mandátumigazolás is lesz, leteszi a képviselői esküt Hidvéghi Balázs (Fidesz), aki Győrffy Balázst váltja a parlamentben.

Interpellációk és azonnali kérdések is elhangzanak, továbbá döntenek Csárdi Antal (LMP) mentelmi ügyében.

A határozathozatalok után hat nemzetközi egyezményről tárgyalnak a képviselők. Ezek között szerepel több légi közlekedési megállapodás mellett az M80 gyorsforgalmi út és az osztrák S7 fürstenfeldi gyorsforgalmi út magyar-osztrák államhatárnál történő összekötéséről szóló megállapodás.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SpaniferRoland
2024. szeptember 30. 09:00
CirmoSLajoss 2024. szeptember 30. 08:49 '26- ban a nagy diktatúrában... az egész mosléktisza elindul a választáson ezzel is a szátokba kakálva, hiszen a megélhetési csürhétek mégiscsak élvezi ezt a " Fideszes bábszínházat " ! én csak akkor élvezem mikor anyád szájába a gecimet élvezem:DDDD
Lajoss
2024. szeptember 30. 08:06
A fideszes bábszínház…. 26-ig kell csak elviselnünk….😉
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!