„Csodálattal tölt el a bátorságuk” – III. Károly király szívbe markoló üzenetet küldött a magyaroknak

2024. szeptember 23. 13:12

Az árvíz elleni védekezés résztvevőit méltatta a régióban.

2024. szeptember 23. 13:12

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

III. Károly király mély megdöbbenését és szomorúságát fejezte ki, miután az áradások miatt Európa-szerte több ezer embernek kellett elhagynia otthonát – írja a independent.co.uk.

Közép-Európát súlyos áradások pusztítják, amelyeket a Boris vihar idézett elő, és amelyek több milliárd dolláros kárt okoztak, valamint legkevesebb 24 ember halálát követelték. Haláleseteket Romániában, Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban jelentettek, miközben egyre nagyobb az aggodalom Olaszország helyzete miatt.

Az evakuálások legújabb hulláma közepette III. Károly „mélyen megdöbbenve és elszomorodva” figyelte a közép-európai katasztrofális áradások által okozott pusztítást és rombolást.

Őszinte részvétét fejezte ki azoknak, akik elvesztették szeretteiket.

Károly király nyilatkozatában elmondta: „Az Egyesült Királyságban sok embernek erős, tartós és személyes kapcsolatai vannak a régióval, és velük együtt feleségemmel mély és őszinte részvétünket fejezzük ki mindazoknak, akik ilyen tragikus módon elvesztették szeretteiket, otthonaikat és megélhetésüket.

Ugyanakkor megjegyezte: 

Mélyen csodáljuk a régióban dolgozó hatóságok, szolgálatok és az önkéntesek bátorságát és elhivatottságát,

akik fáradhatatlanul munkálkodtak, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akiknek az élete és az otthona szörnyű veszélybe került.”

A lap megjegyzi, hogy a hétvégén Magyarországon is tovább emelkedett a Duna, így a hatóságok lezártak utakat és a vasútállomásokat.

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mocca08
2024. szeptember 23. 18:10
A címadás megint kattintásvadász és igen, én is bedőltem neki. Ezzel sikerült elérni, hogy magamat ostorozzam "bazdmeg, megint rákattintottál egy ilyenre, pedig annyirszor elhatároztad, hogy nem", ahelyett, hogy egy értelmes cikket olvastam volna. Kezdünk elblikkesedni, ez nagyon szomorú Mandi. Ami meg Őfelsége itteni kapcsolatait illeti: A székelyföldi Zalánpatakot értette valószínűleg mert a románokat jobban súlytotta ez az egész, mint minket. Nálunk egy 7-10 évente előforduló szokásos árvíz volt amit idén valamiért nagyon felhypeolt a média. Római parti lakosként (30 éve immár), ez nekünk majdnem "mindennapos".
sexykitty-5000088
2024. szeptember 23. 16:48
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­­k­e­­­l­­d­ ­­­a­­ ­­s­­­z­e­­x­­­i­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
zabszem
2024. szeptember 23. 15:02
Hát köszönjük, magunkra vesszük... Mindazonáltal nem biztos, hogy az Európai Unio Bírósága nem fog elkaszálni bennünket, és pár százmillió euróra megbírságolni minket, hogy korlátoztuk a Duna víztömegének szabad áramlását és a jogait...
2024. szeptember 23. 14:50 Szerkesztve
Őfelsége köszönjük az együttérzését, az elismerést, de ha nem vagyok pofátlan, még hálásabbak lennénk ha esetleg a Bank of England kormányzótanácsát is rábírná, hogy a trezorjukból küldjenek egy tisztességes font köteget. Tekintettel Felséged magyar gyökereire és magyar területen lévő birtokaira. Igaz, utóbbit jelenleg az oláhok bitorolják, de mint tudjuk, semmi nem tart örökké. Csak az élet, gondolom az anglikán egyház tanítása szerint is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!