Kemény üzenetet kapott Magyar Péter: A kórház nem politikai színház!

2024. augusztus 16. 07:41

Az államtitkár szerint a kórházakban a betegek érdekeit kell megvédeni, a betegek gyógyítása a legfontosabb.

2024. augusztus 16. 07:41
null

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Magyar Péter kórházi akciója figyelemelterelés saját botrányairól – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel. Rétvári Bence kiemelte, „a kórház nem politikai színház, nem a politikusok játszótere”. A kórházakban a betegek érdekeit kell megvédeni, a betegek gyógyítása a legfontosabb, ezért politikusok ne akadályozzák a kórház tevékenységét politikai akciókkal.

Magyar Péter legújabb kórházi akciója nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy elterelje a figyelmet sorozatos nyári botrányairól, ne saját tettei miatt kelljen magyarázkodnia. 

Így a botrányos viselkedéséről a belvárosi szórakozóhelyen, a fiatal nőkkel kapcsolatos viselkedéséről, a garázdaság miatt indult nyomozásról, a más mobiltelefonjának Dunába dobásáról, vagy alelnöke ujj- és kéztörős korábbi nyilatkozatairól” 

– fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: köszönettel tartozunk az egészségügyi dolgozóknak, hogy a soha nem látott kánikula és hőhullámok ellenére is folyamatos a betegellátás a kórházakban. Bár a szélsőséges forróságban már több mint 22 melegrekord dőlt meg, a betegeket minden sürgős esetben ellátják, és a tervezett műtétek elsöprő többsége zavartalanul megtörtént. 

Rétvári Bence kitért arra, hogy több mint 10 milliárd forintot fordított a kormány a kórházak légtechnikai rendszereinek megújítására, az idei nyárra pedig 1,3 milliárd forintot különített el az esetleges hibák elhárítására. A Belügyminisztérium folyamatosan egyeztet azon intézmények vezetőivel, ahol probléma adódik a klímaberendezéssel. 

Folyamatos az együttműködés a kormány és a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF), illetve az Országos Kórházi Főigazgatóság között – írta, rámutatva arra: olyan forróságban állnak helyt a magyar kórházak, amilyen időjárásra korábban nem volt példa. Magyar Péter és a Tisza Párt politikusai azért az extrém forróságban támadják a kórházakat, mert nem az a céljuk, hogy az egészségügynek segítsenek, hanem egyértelműen csak a politikai feltűnősködés, a figyelem elterelése a személyes botrányaikról” – összegezte Rétvári Bence.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bokor Gábor

Mandiner

Idézőjel

A kritikus kérdések világa már a múlté, a harag a múlté, Magyar Péter az Isten – csak menjen be, mert kell a nézettség!

(MTI)

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 352 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marina
2024. augusztus 23. 12:40
Még mindig a helyén van, miért nem mond le?
Zvergg
2024. augusztus 20. 00:44
Egyedül vagyok az országban,akit iszonyatosan irritál ez a személy ?
atti64
2024. augusztus 19. 11:55
MP EGY PATKÁNY DÖGÖLJ MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
august
2024. augusztus 17. 12:52
:)) Újra előkerült a moslékos gumicsont, az "oktatásegészségügy". Amúgy a világon nem lehetne találni egyetlen országot sem, ahol elégedettek lennének vele, így ez egy örök téma, még a leggazdagabb országokban is. Olvasom, hogy megtörtént a nagy találkozás Hadházyval, amint az is kideült, hogy Magyar Péter átvette a stafétát Hadházytól, ugyani immáron ő lett az utazó tényföltáró, aki olyan lett mint a Hunok, -hun itt -hun ott, jelenik meg az országban, hogy a 'rettenetes állapotokról tudósítson. A mindenszarizmus utazó nagykövete lett EU-s apanázzsal a zsebében. Alapkészlet szteccsgatya, mobiltelefon, hőmérő, és kísérethez tarozó testőr mellé néhány médiamunkás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!