Videón az Árpád hídi horrorbaleset

2024. július 04. 13:02

Egy szabályosan haladó autós rögzítette a másik sávból a végzetes pillanatokat.

2024. július 04. 13:02

Nyitókép: Képernyőfotó

Előkerült egy videó a szerda esti Árpád hídi balesetről. A felvételen jól látszik, ahogy 

a tragédiát okozó taxi a megengedetlénél jóval nagyobb sebeséggel halad a forgalommal szemben,

majd másodpercekkel később megtörténik a baj.

A videót alább tekintheti meg:

 

Óbudáról a halálba

Mint ismert, az éjjel brutális közlekedési baleset történt az Árpád hídon: egy taxi nagy sebességgel a forgalommal szembe hajtott, majd frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő Suzuki Ignisszel, amibe hátulról belement egy másik, szabályosan közlekedő taxis. 

A forgalommal szemben hajtó taxit vezető személy, valamint a Suzuki két utasa életét vesztette a balesetben.

A rendőrség csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartott az üggyel kapcsolatban. Elhangzott, az ügy nem az Árpád hídon kezdődött, hanem a III. kerületi Tavasz utcánál, ahol egy női taxisofőr az autója mellett dohányzott, a Toyota Camry ajtaja nyitva maradt, ekkor lépett hozzá a balesetet okozó elkövető, aki beült az autóba. 

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője beszámolt arról, hogy kettejük között dulakodás történt, a férfi erősebbnek bizonyult, beült az autóba, magára zárta az ajtót és elhajtott. Ezután az autóval a Vörösvári útra vezető lehajtót az elkövető felhajtónak használta és a forgalmi iránnyal szemben felment az Árpád hídra, itt ütközött először egy Hyundai-jal, ebben a balesetben személyi sérülés nem történt.

A sofőr nem állt meg, továbbhajtott, a margitszigeti lehajtó után nem sokkal ütközött az ezüst Suzuki Ignisszel, valamint a mögötte haladó Skoda Octavia taxival, a baleset következtében a 43 éves elkövető, valamint a Suzukiban utazó 34 éves férfi és egy 34 éves nő az életét vesztette. 

A Skodában négyen utaztak, őket kórházba szállították.

A BRFK szakértőket von be, hogy megállapítsák, az elkövető milyen sebességgel haladt az Árpád hídon, valamint a szervezetében volt-e alkohol vagy kábítószer a baleset idején.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
__iX
2024. július 06. 11:29
Mi a francnak kell engedi 70km/h sebességet a hídon? Legyen 50!
atti64
2024. július 04. 19:59
SOKKAL SZIGORUBB TÖRVÉNYEK KELLENEK!!!!!!!!!!!!!!!!!A DROGOS PATKÁNYOKAT MEG IRTANI KELL SZO SZERINT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jose
2024. július 04. 15:52
Ha Geri nem szerelte fel a sebességmérőket, akkor a kormány feladata lett volna. Meg akár egyéb intézkedések is, hogy ne merjen senki 75-nél gyorsabban menni a hídon.
Jose
2024. július 04. 15:48
Szörnyű eset. Az elkövető meghalt. Nem büntethető. Tökéletesen mindegy, hogy mennyivel ment. Ha életben marad, akkor is majdnem mindegy, hogy mennyivel ment, megölt két embert, ez a fő vádpont, a többi nem számít. Az ember nem is érti, hogy milyen bugyuta, használhatatlan, a józan ésszel szembemenő törvények vannak az ún. demokráciákban. Nevetséges. És rémisztő mindenkire nézve, mert ha egyszer belekeveredsz valamilyen "ügybe", akkor csak imádkozhatsz, hogy 1. öt éven belül meglegyen az ítélet, 2. az ítélet ne menjen szembe az alapvető józan ésszel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!