Az amerikai lap bemutatta: Trump alelnökjelöltje rajong Orbán Viktorért

2024. július 18. 12:59

A Washington Post szerint J.D. Vance politikai karrierje során többször is hangot adott az Orbán által táplált jobboldali projekt támogatásának.

2024. július 18. 12:59

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója az X közösségi platformon fejezte ki örömét az iránt, hogy Donald Trump J.D. Vance amerikai szenátort tette meg alelnökjelöltjének – emlékeztetett a Washington Post.

A lap megjegyezte, hogy az érzés kölcsönös, hiszen az amerikai konzervatívok Orbán és Magyarország iránti vonzalma jól dokumentált.

Az európai ország kis népessége és jelentéktelen gazdasága ellenére a jobboldal bástyájává vált, és szerte nyugaton csodálókat szerzett.

Sőt, Orbán sorozatos választási győzelme inspirációt jelent az amerikai republikánusok számára.

A lap szerint Vance viszonylag rövid politikai karrierje során többször is hangot adott az Orbán által táplált jobboldali projekt támogatásának, és az ukrajnai háborúval kapcsolatban Orbán álláspontjához igazodott.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2024. július 19. 00:02
Ez azért nem lehet olyan nagy baj!
Ez D-dúr és e-moll
2024. július 18. 18:27 Szerkesztve
"lofejazagyban-2 ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. július 18. 14:58 bbj, Vance mindig jobber volt a politikai karrierje során. A te esetedben az állandóság csak a frusztrációd, amiért régebben a libsiket, ma a PAtást okolod. Kezdhetnél gondolkodni magadon, mit csesztél el te." Már miért volnék frusztrált? Mert a mindenkori hatalmat kritizálom? Tudod mikor volt ez a szöveg, amit tolsz? Kádár alatt. És még mondja valaki, hogy nincs igazam, akikor az orbánizmust a kádárizmus apoteózisaként értelmezem! :-)
iphone-13
2024. július 18. 16:07
Vance JÓ EMBER ILYENEK KELLENÉNEK A BŰNÖZŐ POLITIKUSOK HELYÉRE! AZ EU TELE VAN MOCSKOS BÚNÖZŐVEL.
Sulammit
2024. július 18. 14:32
Ráadásul jóképű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!