Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Most is beavatkoznának a választásba?

2024. május 30. 07:14

Aktív fenyegetésről van szó, amely mögött a térségben hosszú ideje aktív érdekcsoport áll – állapította meg az ellenzék külföldi kampánytámogatása kapcsán a Szuverenitásvédelmi Hivatal. A szervezet arra is fényt derített, hogy már Karácsony Gergely 2019-es kampányát is megtámogatták kívülről.

2024. május 30. 07:14
null
Baranya Róbert

Nyitókép: Mandiner grafika/MTI/Beliczay László

Részletes jelentést hozott nyilvánosságra múlt héten a Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZH) a 2022-es országgyűlési választás külföldi befolyásolását feltárni hivatott vizsgálatai során. A tavaly decemberben a szuverenitásvédelmi törvény alapján létrehozott, a munkáját februárban megkezdő szervezet első fontos feladata az ügy részleteinek feltérképezése volt.

A támogatásokról készült, nyilvánosságra hozott nemzetbiztonsági jelentés szerint a 2022-es kampányban több mint 4 milliárd forint érkezett külföldről az egyesült ellenzékhez a hatalomváltás céljából.

A Nemzeti Információs Központ vizsgálata mellett a kampányfinanszírozással összefüggésben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is eljárást indított, illetve két részjelentést már nyilvánosságra is hozott, az érintett pártokra összesen 520 millió forintos pénzbírságot szabva ki.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 03. 08:23 Szerkesztve
Ez a jenki pénz lecsorgott az idei vidéki kampányba is. Érezhetően jól kibélelték az ellenzékiek kampányát. Teljes pályás letámadás van. Marha nagy szerencsénk van Viktorral, hogy átlátott a migráción, a genderen, az energiaválságon és a háborún is. Önthetik ide a pénzt nyugodtan, mert MI, MAGYAROK MEGTANULTUK A TÖRTÉNELMI LECKÉT, NEM LESZÜNK A NAGYOK JÁTÉKSZEREI, BEÁLDOZHATÓ KÁRTYÁJA!
gyzoltan-2
2024. május 30. 08:50
"Most is beavatkoznának a választásba?" -ez még kérdésként vetődhet fel?! Természetesen beavatkoznak! Mindig, és mindenki! Minden érdekelt fél! Mindenki érdekelt fél..! Legálisan, és minden illegális, latens megoldásokkal..! Az a maffia-csoport nyer, ki leginkább tudja a közvéleményt befolyásolni... Ennek eszköze a média! -az a média, mely elsősorban a kiválasztottak kirekesztő kisajátítását követően oly nagyszerűen tudja a kiválasztottak érdekeit követni... Igazán érdekes játék lesz megint a választás: melyik "mi kutyánk kölke" lesz a befutó..?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!