Hamarosan itt az urnazárás, közeleg a választás, most a mozgósítás a döntő

2024. június 06. 06:32

A mozgósítást nem lehet holmi akciózással pótolni. Kell a lélek is! A Fidesz–KNDP évtizedek óta komolyan veszi ezt az igazságot.

2024. június 06. 06:32
Kacsoh Dániel

Nyitóképünkön a 2024-es Békemenet: MTI/Czeglédi Zsolt

Jó, akkor most jönnek az utolsó napok.

Egyre közelebb a választások, kezd minden médiafogyasztónak tele lenni a feje a kampánnyal, már szinte valamennyi politikai formáció csak a legfontosabb, könnyen értelmezhető üzenetre koncentrál.

Lehet ez a műfaj fárasztó, zsibbasztó vagy unalmas – korunk felgyorsult médiakörnyezetében azonban nagyjából nincs más út, így megy ez.

De azért így a véghajrában kicsit zoomoljunk rá a magyar belpolitikára, ami igencsak felkavarodott itt az előző hetekben, hónapokban. Pontosabban a baloldalon erős átrendeződés vette kezdetét: a kisebb csoportosulások kezdenek látványosan elvérezni, bár Gyurcsány még tartja magát, Magyar Péter és talányos hátterű mozgalma kezdi átvenni a stafétát.

Megy a marakodás és a helyezkedés,

néhányan alighanem már egyenesen az egzisztenciájuk miatt aggódnak. Valahol érthető.

De hogyan is jött vissza az elképesztő kampányhajrát diktáló Fidesz–KDNP?

Az év elején futott be a kegyelmi ügy, majd a Diákhitel Központ egykori első embere ragadta magához a kezdeményezést. Az új balos messiást hamar pajzsra emelte a balos média, itthon és külföldön egyaránt. Lett hamar rajongótábor és kósza tömegek a vidéki városok főterein, a népszerűség pedig érzékelhetően megnőtt.

A tizennégy éve feszült sokaság hirtelen meglátta a lehetőséget az egykori igazságügyi miniszteri férjben, felsorakoztak, éljeneztek.

Kétségtelen: ilyet még nem láttunk. A kormányzati körökből való érkezés, egyúttal bennfentesség, illetve az azzal való szakítás illúziójával házaló, megsemmisítő leleplezést belengető új népvezér végül nem ígért mást, mint közhelyes ellenzéki lózungokat. A valós politikai teljesítmény hiánya ellenére egész sokat látták meg a fehér inges ingerült prófétában a kormányváltó reménysugárt.

Lelkük rajta. Az utolsó hét azonban nem csupán a jelszavakról meg az összevissza hevületről szól. Itt már az alázatos és megterhelő, a politikai közösség részéről a lehető legnagyobb tiszteletet érdemlő aprómunkáról van szó.

A szervezett, évtizedekkel ezelőtt megfejtett és kidolgozott szisztéma mentén nemcsak a regnáló miniszterelnök, hanem aktivisták tízezrei vetik be legjobb tudásukat.

Ez az igazi háttérmunka. És bizony

ennél a stádiumnál derül ki, kinek mekkora a tábora,

mennyire fontos a médiaszerepléseknél is meghatározóbb ténykedés a választópolgárok meggyőzése érdekében, a közösen vállalt értékek érvényesítéséért.

Ezt is ajánljuk a témában

Háború vagy béke – a Fidesz–KDNP megint nem aprózta el a tétet. A választás fontos, a szavazás pedig ennek eszköze. A kormánypártok évtizedek óta tudják: nem elég, ha az embernek igaza van, tenni is kell azért, hogy azt érvényesíteni tudja.

A dollárok éppen azért gurultak, hogy ezt megakadályozzák. Csakhogy sokévnyi eltökélt és alapos építkezést egy pár hónapos messiás és holmi külföldi szupport nem tud pótolni.

Ettől függetlenül a meccs még nem dőlt el, 2002 árnya máig kísért!

Attól függetlenül, hogy a Fidesz–KDNP látványosan visszaszerezte a kezdeményezést, a voksok szintjén is meg kell nyernie a vetélkedést. A tét nem kicsi, a viadal még nem dőlt el! Hamarosan mindenki kifejezhetni demokratikus szándékát Magyarország sorsa érdekében. Aligha kérdés, mi a helyes válasz!

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Nagy Ervin

Mandiner

Idézőjel

Az ellenzékbarát intézetek irányított közvélemény-kutatásai ismét elaltatnák a kormánypárti szimpatizánsokat.

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci-9-9
2024. június 06. 09:04
"Hamarosan itt az urnazárás" -- Ááááá, már ki sem kell azt az urnát tenni? Már be sem kell a szavazatot dobni? "Virág elvtárs, ez az ítélet..."
Ez D-dúr és e-moll
2024. június 06. 08:38 Szerkesztve
"Egyre közelebb a választások, kezd minden médiafogyasztónak tele lenni a feje a kampánnyal, már szinte valamennyi politikai formáció csak a legfontosabb, könnyen értelmezhető üzenetre koncentrál. Lehet ez a műfaj fárasztó, zsibbasztó vagy unalmas – korunk felgyorsult médiakörnyezetében azonban nagyjából nincs más út, így megy ez." Nem, Kacsohkám, nem így megy ez! Amit ti létrehívtatok és elszabadítottatok az már nem is a goebbelsi propagandát idézi --- mert még az is összehasonlíthatatlanul intelligensebb volt ---, hanem egyenesen a sztálini terrorpropagandát. Nektek, akik ebben részt vállaltok, már nincs visszaút a nemzeti érzelmű kultúremberek világába; mi beszélnivalója volna egy hagyomány- és kultúratisztelő magyarnak veletek?
llnnhegyi
2024. június 06. 08:04
Nyomjuk ezerrel a pénzt a kampányba. Ez természetes. Győzni muszáj.
llnnhegyi
2024. június 06. 08:01
A fővárosi közgyűlés ben 17 MJK © !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!