Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Szijjártó Péter: A nyugat-európai politikusok először a magyar fiatalokat küldenék a háborúba

2024. május 28. 19:04

A külügyminiszter szerint amíg a Fidesz kormányoz, addig ez nem történhet meg.

2024. május 28. 19:04

Nyitókép: Facebook

Magyarország a lehető leghatározottabban visszautasítja a kötelező európai sorozásról szóló ötleteket, és amíg a jelenlegi kormány van hatalmon, addig magyar fiatalokat nem fognak az ukrajnai frontra küldeni – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Ráckevén.  A tárcavezető a városban rendezett kampányesemény előtt a kötelező európai sorozásról szóló ötletek kapcsán rámutatott, hogy mostanra elviselhetetlenné vált a háborúban az ukránok embervesztesége, és 

a menekülni szándékozók visszatartása világosan mutatja, hogy Kijevnek utánpótlásra van szüksége. 

„Nyilvánvalóan nem véletlen, hogy európai politikusok, német politikusok most már az európai sorkötelezettség bevezetését szorgalmazzák, ráadásul nem csak férfiak, hanem nők számára is” – mondta.   

Ez nem a mi háborúnk

„Nyilvánvaló, hogy az európai politikusok az ukrán-orosz frontra akarják küldeni az európai fiatalokat. És nem ma jöttünk le a falvédőről, pontosan tudjuk, hogyan szokott ez lenni, majd az lesz az érv, hogy azok menjenek először, akik közel vannak” – tette hozzá. „Így tehát a mostani európai nyilatkozatok az európai sorkötelezettség bevezetéséről gyakorlatilag azt jelentik, hogy közép-európai, köztük magyar fiatalokat akarnak küldeni az ukrán-orosz frontra” – húzta alá.   

Ezt a lehető leghatározottabban visszautasítjuk. 

Amíg mi vagyunk kormányon, addig magyar fiatalok az orosz-ukrán frontra nem fognak menni, hiszen ez nem a mi háborúnk, ez Oroszország és Ukrajna háborúja, nekünk ehhez semmi közünk nincsen” – szögezte le. Majd hangsúlyozta, hogy a legjobb az lenne, ha véget érne a háború, ehhez viszont tárgyalásokra lenne szükség, amit egy jobboldali politikai fordulatra tenne lehetővé Európában és az Egyesült Államokban.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. május 29. 20:58
A magukat békepártinak hazudó zsideszes gecik mindeközben honvédeket küldenek Csádba, miután Afganisztánban, Irakban, Koszovóban hullottak az aljas zsidó gazdáik szolgálatában. A magukat békepártinak hazudó zsideszes gecik mindeközben 85+50+5 milliárd eurót szavaztak meg a hoholoknak a háborújukra, 13 szankcióscsomaggal, soktucat szankcióhosszabbítással, meg minden egyéb szarsàggal. A magukat békepártinak hazudó zsideszes gecik mindeközben eszement barom modján támogatják a zsidó apartheid terrorállam népirtásàt, hàborúját, melyben magyar állampolgársággal ellátott szadista zsidó gyilkosok gyilkolnak halomra gyermekeket, asszonyokat. A zsideszes patkányoknál nem arra kell figyelni, amit hazudoznak, hanem arra, amit csinálnak!
nemecsekerno_007
2024. május 29. 09:04
Sztrovacseknemecsekerno_007 2024. május 28. 20:43 ,,Az összes háborús uszítót?…,, Te, Kádári-kontraszelektált szar.
palicsi-2
2024. május 29. 06:07
Á, ez is egy "álprobléma"! A vén filantropa is megmondta, hogy az Oroszoszország meggyengítésére, majd a kelet európai fiatalokat fogják felhasználni! Mert ő, mármint a Svarz, Soros egy filantróp!
békalepcse2.0
2024. május 29. 05:18
Hogy összefújta az 8nternáci szél a folyton hazudozókat, akik a saját szemüknek sem hisznek. A fojtogató igazság valahogy kiborítja ezen internácikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!