Rekordszámú ország- és vármegyebérlet kelt el

2024. április 13. 09:58

A nemrég bevezetett újdonságok ráadásul az utazási szokásokra is kihatnak.

2024. április 13. 09:58
null

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasaink – írja honlapján a MÁV-Volán Csoport.

Tavaly ősz óta stabilan havi félmillió körül alakult a vármegye- és országbérletek eladási adata, ám a korszerűsített tarifarendszer ösztönző hatása márciusban 33 százalékkal növelte a jegy- és bérletértékesítést a februári számokhoz viszonyítva. Ha csak a hónap eleji vásárlási csúcsot vesszük figyelembe, 

akkor március és április első hét napjában 60-80 ezer vármegye- és országbérlettel többet váltottak, mint február azonos időszakában” 

– fogalmaznak, hozzátéve, hogy a bevezetés óta eltelt kicsivel több mint 11 hónap alatt pedig immár 6,1 milliónál is több fogyott a vármegye- és országbérletekből.

Kihat az utazási szokásokra is

A vállalat arról is tájékoztat, hogy a tarifarendszer első havi tapasztalatai azt mutatják, hogy az utazási szokásokra is kihatnak az újdonságok: 

az InterCityket ugyanis januárhoz képest 162 ezerrel, februárhoz képest 152 ezerrel többen választották márciusban.

Mint írják: a napon belüli akár többszöri utazást, átszállást leegyszerűsítő, kedvező árú Vármegye24 és Magyarország24 napijegyekből is már 120 ezret váltottak; „ez is bizonyítja, hogy sokak számára kényelmesebb, ha egyetlen jeggyel elintézhetik az egynapos (24 órán belüli) utazást akár vonattal, busszal vagy HÉV-vel utaznak”.

Új települések is feltűntek a sorban

Mindezek mellett pedig bővült azon települések köre is, ahol helyi közösségi közlekedésben is érvényesek az új díjtermékek. Zalaegerszeg, Esztergom és Budapest után április 1-jétől a Volánbusz érdi helyi vonalain (738-as és a 746-os) is felhasználható utazásra az országbérlet, a Pest vármegyebérlet, a Pest Vármegye24 és a Magyarország24 napijegy. Érden bővült az ingyenes utazásra jogosultak köre is.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:46
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­­ö­­g­ö­­­s­ ­l­­­á­­n­­y­o­­k­­­ ­­­v­­á­­r­n­­­a­­k­ ­­­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
véna
2024. április 13. 15:03
Karógeli a budipest bérletet is elbaszta volna ha Lázár nem menti meg. Gyakorlatilag a Fidesz ültette vissza a trónra.
Nimril
2024. április 13. 14:00
Biztos csak "fideszesek" vették, mert a Telex meg a 444 megírta, hogy az egész szar, ahogy van. Belpest népe tehát inkább nem vesz ilyet, mert Orbán.
Zolotarjov
2024. április 13. 11:54
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!