Íme a minisztérium válasza az újabb brüsszeli fenyegetés hírére

2024. április 04. 18:33

A tárca nem erősítette meg a sajtóban elterjedt híreket.

2024. április 04. 18:33
VON DER LEYEN, Ursula

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

„Az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény parlamenti elfogadása előtt több levélváltás is volt a Bizottság témában illetékes biztosai és a Minisztérium között. A törvényt azóta a Parlament elfogadta, azzal kapcsolatban az Európai Bizottságtól a Minisztérium azóta levelet nem kapott” 

– válaszolta az Építési és Közlekedési Minisztérium a Mandiner megkeresésére.

Lapunk azért írt a minisztérium sajtóosztályának, mert a Portfolio egy csütörtöki cikkében azt állította, az Európai Bizottság egyes operatív programok részleges, de akár teljes befagyasztásáról dönthet, mert szerintük a magyar állami építési beruházások rendjéről szóló törvény jelenlegi formájában több ponton sértheti a közbeszerzésekre vonatkozó, összeférhetetlenségi, valamint az EU-források felhasználásáról szóló szabályozásokat.

A portál részben egy levélre hivatkozva állítja mindezt, amelyet elvileg a Építési és Közlekedési Minisztériumnak küldtek Brüsszelből. A tárca azonban nem erősítette meg, hogy kaptak volna ilyen levelet.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trash5
2024. április 05. 07:49
A csuti cigány ütős válasza, hogy ujra leszopja a putler fizette trumpot. Két hazaáruló egy pár, össze is házasodhatnak.
Patika
2024. április 05. 03:54
A kormány ütős válasza .: Még egy megvonás és elvonókúrára megyünk !
EX_Terminator
2024. április 05. 00:20
H AZT MERÉSZELITEK KÉPZELNI HOGY A TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁG VAGY BÁRMILYEN MÁS NAGY RAKÁS LÓSZAR ÁLCÁJA MÖGÖTT ERŐLTETHETITEK AZ ELMEBETEG SZARSÁGAITOKAT, ÉS AZT LE FOGJUK NYELNI? MEGDÖGLÖTÖK! PONT!
EX_Terminator
2024. április 05. 00:18
ÉS LESZAROM AZ IDIÓTA JÁTSZADOZÁSAITOKAT. egyszerűen. meg. fogsz. dögleni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!