Megszólalt Szijjártó Péter az orosz tankönyvbotrányról

2023. szeptember 01. 18:25

1956-ban a forradalmárok hősök voltak – hangsúlyozta a miniszter.

2023. szeptember 01. 18:25
null

Nagy port kavart a hazai közéletben az orosz történelemtankönyv esete, amelyben az 1956-os forradalmat „fasiszta lázadásnak” nevezik. Az ügyben megszólalt Szijjártó Péter is, a külgazdasági és külügyminiszter pénteken egy Facebook-oldalán közzétett videóban nyilatkozott. „Vannak ügyek amikről még csak vitázni sem vagyunk hajlandóak (...) 1956 a magyar történelem egyik legdicsőbb pillanata, amikor a magyar emberek a saját szabadságuk, és az ország szuverenitása érdekében az életüket is odaadták” – kezdte válaszát a tárcavezető.

1956-ban a forradalmárok hősök voltak, magyar hősök, a mi hőseink. Erről a kérdésről még csak vitázni sem vagyunk hajlandóak”

– szögezte le. 

A felvételt megtekintheti itt:

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 02. 10:11
Szia, uram! Munkácsi tavévnyitó? Megvan?...
Isten jobb keze
2023. szeptember 02. 01:10
És ezt a szöveget, kb egy hét utàn sikerűlt összehiozni??🤪🤪 kajagyártó, te soha nem fogsz változni, nah majd a börtön🤣🤣
Zjzj
2023. szeptember 01. 23:28
“nem vita tema”?! Tenyleg, ennyi? Putler szrt csinal zorbanbol meg minden magyarbol. Nem letezik, hogy csak az energia miatt pucsitjak ezek a segguket a muszkak fele; egyszer talan majd kiderul…
csapláros
2023. szeptember 01. 23:17
Akitlosz 2023. szeptember 01. 21:48 "A lázadó radikálisok, akik között sok volt a fasiszta Magyarország fegyveres alakulatainak egykori harcosa" - ne bassza már meg a Jóisten, bazdmeg! 1. Mi az, hogy fasiszta Magyarország? MIKOR VOLT Magyarország "en block" fasiszta? SOHA! Magyarország HUNGARISTA volt, bazdmeg egy RÖVID IDEIG, amikor Szálasi lett a miniszterelnök! 2. Innentől legföljebb a VILÁGHÁBORÚ előtti, a Szovjetuniót is Hitler szövetségében megtámadó Magyarország alakulatainak egykori harcosairól beszélhetünk. 3. DE miért is őket emeli ki a tankönyv, amikor a lázadó radikálisok NAGYOBB része mégiscsak a Rákosi önkénnyel szembe fordult GYÁRI MUNKÁS, DIÁK, EGYETEMISTA volt, akik a háború utáni kötelező sorkatonai szolgálat során tanulták meg a fegyverhasználatot! 4. És arról miért is nem ír a tankönyv, hogy a forradalom első napjaiban a várost ellenőrző szovjet harckocsik legénysége nyíltan a tüntetőkkel barátkozott, majd több szovjet harckocsi a tüntetők mellé állt???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!