Schobert Norbi közölte: nem hisz a holdra szállásban

2023. november 11. 15:55

Majd fizikai fejtegetésekbe kezdett: „Mi hajtja a rakétát? A tolóerő. A tolóerőhöz mi kell? Közeg. A közeg a Föld és az oxigén. Ha elhagyja a Föld légkörét, és eléri a sztratoszférát, akkor mi fogja hajtani a rakétát előre?”

2023. november 11. 15:55
null

Schobert Norbert fitneszguru volt a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsor legutóbbi vendége. Az edzőről kiderült, a rendőri pályát hagyta ott, egy korábban Magyarországon még ismeretlen sportolási forma, az aerobik miatt.

Schobert Norbi többek között azt is elmondta, hogy szerinte a „kalóriaszámítás egy nagy átverés, amivel a tudomány tévúton tartja az embereket”. Kifejtette: 

legalább annnyira hülyeség, mint a holdra szállás.

Hajdú Péter visszakérdezett, jól értette-e, hogy a fitneszguru nem hisz a holdra szállásban, merthogy bizonyított tények vannak arra, hogy megtörtént, mire Schobert közölte, hiába a tények, márpedig ő nem hisz benne.

1968-ban kilőttek egy rakétát, megcélozták vele a holdat. Na, de honnan tudták a csillagászok, hogy mekkora a holdnak a gravitációs ereje?” – tette fel a kérdést, mire Hajdú közölte, hogy ezt nem lehet megkérdőjelezni, biztosan ott voltak a holdon az űrhajósok.

A fitneszedző kifejti: Amikor Neil Armstrong kiszállt az űrhajóból, akkor – mint fogalmaz – érdekes módon egy külső kamera már vette egyből. „Tehát valaki már előbb odalépett, aki felvette, hogy kiszállt az űrhajóból.

Meg lobogott a zászló a holdon, miközben a holdnak nincs légköre. Mi lobogtatta? A műszél vagy a ventilátor?” 

– tette hozzá.

Schobert azt a kérdést is felteszi, hogy vajon azóta miért nem volt senki a holdon. „Én sok mindenben hiszek, de a holdra szállásban nem” – szögezte le.

Ezután közösen megnézték a holdra szállásról készült felvételeket, 

miközben Norbi fizikai fejtegetésekbe kezdett:

Mi hajtja a rakétát? A tolóerő. A tolóerőhöz mi kell? Közeg. A közeg a Föld és az oxigén. Ha elhagyja a Föld légkörét, és eléri a sztratoszférát, akkor mi fogja hajtani a rakétát előre?” – sorolta, majd közölte, hogy szerinte a videó egy stúdiófelvétel is lehet.

Hogy lassít le? Hogy száll le? Hogy jön vissza? Ki vette fel kívülről a holdra lépést? És ki vette fel azt, hogy távozik az űrhajó? Otthagytak egy kamerát?” – teszi fel a kérdéseket a fitneszguru.

Ez az én teóriám. Logikus, hogy sok mindent nem hiszek el, ami tényként le van írva a tankönyvben” – jegyezte meg, majd megnyugtatott mindenkit, hogy azért nem laposföld-hívő, és a chemtrail-ben sem hisz, ahogy az egészséges életmódban sem.

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2023. november 12. 13:46
norbi, amikor este lekapcsolod mindenhol a villanyt-tudod hová tűnik a fény? nem? nézted már a hűtőben?
Muki46
2023. november 12. 11:41
„Mi hajtja a rakétát? A tolóerő. A tolóerőhöz mi kell? Közeg. A közeg a Föld és az oxigén. Ha elhagyja a Föld légkörét, és eléri a sztratoszférát, akkor mi fogja hajtani a rakétát előre?” Odáig igaz, hogy tolóerő. A tolóerőhöz viszont nem kell közeg. A rakéta működési elve: "az üzemanyagot egy égéstéren elégetve az kitágul és a fúvókán keresztül nagy sebességgel távozik a szabadba. Eközben a rakéta az ellentétes irányba indul el, hogy az összes lendületük állandó legyen. A rakéták jellemzője, hogy nem függenek a külső levegőtől, vagy annak hiányától, mert az égéshez szükséges oxigént is magukkal viszik. Ez ugyan megnöveli a tömegüket, viszont így minden körülmények között képesek üzemelni. " Képekért lásd: http://astro.u-szeged.hu/szakdolg/vegiandras/mukodes/raketahajtomu.html
Karbantartó9
2023. november 12. 07:54
Tényéleg miért gondolja sok-sok ember azt, hogy ha valaki valamiben sikeres, az rögtön mindenhez ért? Pont Norbi a holdraszállás-szakértő? Miért nem liptaiklaudia? Vagy kiszeltünde, kernadrás, gálvölgyi-minden-benny-hillt-lemásolunk-jános?
hátakkor
2023. november 12. 07:46
Houston, we had a problem..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!