Új oltás jön a koronavírus ellen

2023. október 01. 08:40

A Pfizer és a Moderna lehet a két éllovasa.

2023. október 01. 08:40
null

A hvg.hu arról ír, hogy évente lehet szükség a koronavírus elleni védőoltások frissítésére, akár az influenza elleni vakcináknál. A cél, minden mutáció ellen védelmet nyújtson az oltás. Hozzáteszik: engedélyt adott az amerikai gyógyszerészeti hatóság a Modernának és a Pfizernek, hogy frissítsék az mRNS-alapú, koronavírus elleni védőoltásukat.

Az IFLScience megjegyzi: bár a fertőzés miatt már jóval kevesebben veszítik életüket, vagy kerülnek kórházba az elmúlt évekhez képest, a járvány ha enyhébb tünetekkel is, de ugyanúgy terjed. 

A megbetegedések számának emelkedése pedig aggodalomra adhat okok 

– írják.

A lap szerint az olyan variánsok, mint az Eris (EG.5) és a Pirola (BA.2.86) megjelenése szükségessé tette, hogy frissítsék a védőoltásokat. A hatóság csak azután adott jóváhagyást, amíg nem bizonyosodott meg a két cég arról, hogy az újabb mutációk ellen valóban hatékonyan védhet az oltás. A szakemberek úgy vélik, hangsúlyozzák, ha nem jelenik meg a Covid egy merőben új mutációja, akkor a vakcinafrissítésre évente kerülhet majd sor.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
 

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2023. október 01. 16:12
Leszarom! Az édes anyukájukat és a kölykeiket oltassák be minél hamarabb!
elbert-0
2023. október 01. 14:09
Ja az Apokalipszis éllovasai vagy legyünk szerények: az előfutárai.
Akitlosz
2023. október 01. 12:58
A régi oltások is de beváltak! Háromszor oltott emberek is meghaltak a járványban.
pipa89
2023. október 01. 12:32
Ursula a hajára is kenheti Bill Gatessel együtt! A WHO VILÁGURALMÁBÓL SEM KÉREK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!