Magyar elemző a Breitbartnak: Orbán Viktornak szüksége van a migránsokra

2023. október 25. 15:17

Bár a magyar kormány az elmúlt években több száz milliárd forintot költött határvédelemre, kritikusai azt állítják, Orbán Viktor kettős játékot űz, és valójában érdekében áll a migránsok átutazásának megkönnyítése.

2023. október 25. 15:17
null

A magyar kormánynak érdekében áll, hogy megkönnyítse a migránsok átutazását Magyarországon, mert ezt politikai nyomásgyakorlásra használhatja az uniós tárgyalásokon – idézi a Breitbart cikke Berkes Rudolfot, a Political Capital elemzőjét. A cikk azt állítja, hogy Orbán Viktor „kettős játékot űz”, mert engedi, hogy a migránsok átjuthassanak az országon, eközben viszont azzal vádolja az Európai Uniót, hogy nem képes megfékezni az illegális bevándorlást.

A déli határkerítést már több kritika érte, pedig a magyar, egyben uniós határvédelem ára az elmúlt években meghaladta a 600 milliárd forintot, a költségek szabad szemmel nem látható részét fizette eddig az Európai Unió.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor legutóbb közösségi oldalán azt írta, a nyugat-európai országokra nézve közvetlen, komoly kockázatot jelent, hogy az elmúlt években az ellenőrizetlen migrációval a Hamász terroristái is megérkeztek ezekbe az országokba.

Hála Istennek, mi 2015-ben meghoztuk a helyes döntést, és kerítést építettünk a déli határon, hogy megállítsuk az illegális migrációt! Ennek köszönhetően most biztonságban élhetünk

– hangsúlyozta a magyar miniszterelnök, aki több interjúban is beszélt már arról, hogy a határkerítés nem tökéletes, de egészen más a mostani szituáció, mint amikor 2015-ben hatalmas tömeg foglalta el a Keleti pályaudvart.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: police.hu, illusztráció

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cserna János
2023. október 25. 23:15
A PC elemzője azt mond, amit akar. A kerítés tényleg nem tökéletes, de nem ott jönnek át a migránsok, hanem a román határon, ahol nincsen kerítés. Na, a legnagyobb számban az ott bejöttek tűnnek fel a tót és az osztrák határon. "Kettős játék", mi? Nem kellett volna az egészet elszabadítani, nem lenne kérdés sem.
figyelő4322
2023. október 25. 22:43
Political Capital, magyar, elemző... Ez a 3 dolog egy mondatban kissé furán néz ki/ hangzik. Erről persze egy hosszú értekezést, tanulmányt LEHETNE írni, de ilyenre nincs szükség. Aki józan ésszel, magyar aggyal gondolkodik - az nem lehet a Political Capital, annak az ideológiának része semmilyen formában/ módon. Elemző ugyan lehet, de hogy nem a magyarok országa, a magyar emberek javára elemez, az hóttbiztos, gyengébbek kedvéért todsicher!
Nyugati_Adam
2023. október 25. 21:05
Sokszor leírtam már itt a Mandineren is, hogy lő-parancs nélkül semmilyen nem ellenőrzött személy ne léphessen a magyar állam területére. Ez a törvény minden országra érvényes. Egyéb iránt nem menekültekről, hanem térfoglaló invázióról van szó. Az előkészítő egységek már megérkeztek, és egyre több fogadó bázist építettek ki a további beözönlők részére. Amelyik országban a beérkezők száma meghaladja a belbiztonsági szervek fegyveres létszámát, akkor már nincs visszaút, ők fognak dirigálni. Jelenleg 6 EU-s és 4 nem EU tag európai országban van kevesebb egyszerre mozgósítható belbiztonsági fegyveres, mint ahány kiképzett fiatal férfi már a határokon belül van. Az ilyen országok száma növekedni fog, amivel a belbiztonsági fegyveres erők már nem lesznek képesek a konfliktusokat kezelni.
llnnhegyi
2023. október 25. 19:50
Kormányinfón 200 katona megy Afrikába!!! Rossz, pocsék döntés! dr miniszterelnök szarba lépett szándékosan! Nem tudja lemosni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!