Beismerte tettét az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottja

2023. július 19. 14:16

T. Róbert öngyilkos akart lenni, de nem tudta saját életét kioltani, elfogásáig egy romos épületben bujkált.

2023. július 19. 14:16
Bokor Gábor

Kedden jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy öt napnyi hajsza után sikerült a III. kerületben, később kiderült, hogy egészen pontosan a Római-parton elfogni T. Róbertet, aki a gyanú szerint a múlt héten meggyilkolta barátnőjét, M. Petrát egy Véső utcai lakásban. 

A hajtóvadászat eredményeként a 35 éves T. Róbertet a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2023. július 18-án 12 óra 50 perckor a III. kerületben fogták el.

A rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a bejelentést követő hat percen belül a gyilkosság estéjén a rendőrség a helyszínre ért, ahol egyértelművé vált az idegenkezűség, ezért emberölés bűntett miatt rendeltek el nyomozást. A tragédia július 13-án éjjel történt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást, a feltételezett elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki. 

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy T. Róbert feltáró beismerő vallomást tett, elmondta, hogy bujkálása során felment az Északi összekötő vasúti hídra, ahonnan öngyilkosságot akart végrehajtani, ám ezt végül nem tette meg. 

A gyanúsított elmondta, hogy a Római part egyik romos épületében bujkált, s azt is közölte a nyomozókkal, hogy a gyilkosság után, mikor elhagyta a társasházat, észrevette, hogy esik az eső, ezért még visszament a gyilkosság helyszínére, ahonnan magához vett egy ernyőt.  

A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatására. 

Nyitókép: MTI/Mihadák Zoltán

 

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2023. július 19. 20:56
Ez valami momentumos szavazó lehet, aki nem tüntet esőben.
Krupp Skya
2023. július 19. 19:50
Kötéllel próbálkozott, de attól meg nagyon fulladt.
need-info
2023. július 19. 18:35
Közben Nyíregyházán is megöltek egy nőt, friss hír.
Pragmatikus
2023. július 19. 18:33
@pfepeter "Vagy talán mégis legjobb lenne kiadni őket az áldozatok családjának. " Hát, inkább. Akkor legalább nem kéne az adónkból a kajáját fizetni. Azt már kimutatták, hogy az ilyen lényeknél, (nem tartom embernek ezeket, lévén hogy empátiára képtelenek) bizonyos agyterületek sokkal kisebbek, mint a normális embereknél. De ez jelentheti e azt, hogy ezeket a férgeket el kéne tartanunk életük végéig ? Selejt, ráadásul veszélyes hulladék. Úgy is kell kezelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!