Az országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetést

2023. július 07. 11:55

A kormány továbbra is fenntartja a családtámogatások, a Rezsivédelmi Alapot és a nyugdíjak értékét.

2023. július 07. 11:55
null

Háborús időkben védelmi költségvetésre van szükség, a kormány továbbra is megvédi a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést – összegezte a parlament döntését a Pénzügyminisztérium. 

A 2024-es költségvetésben több forrást fordítanak a védelmi kiadásokra, és megerősítik a Honvédelmi Alapot. A közel 1310 milliárd forintos alapnak köszönhetően a honvédelemre fordított kiadások 2024-ben meghaladják a GDP 2 százalékát. Megújul a családtámogatási rendszer, megmaradnak a családi adókedvezmények és biztosítottak a Rezsivédelmi Alap forrásai is – olvasható a minisztérium közleményében. A kormány a háborús időkben is megőrzi a nyugdíjak értékét, biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést és garantálja a már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását. 

A minisztérium közleményében hangsúlyozza:

„a kormány legfontosabb prioritása, hogy hazánk a háborús időkben is elkerülje a gazdasági visszaesést,

a növekedés folytatódjon és megvédjük a 2010 óta létrehozott 1 millió új munkahelyet. A gazdasági növekedés mértéke 2024-ben, várhatóan 4 százalékos lehet”.

A kormány célja továbbra is az ország pénzügyi stabilitásának és egyensúlyának megőrzése, így 2024-ben 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycéllal és az államadósság 66,7 százalékra való csökkentésével számol. A brüsszeli szankciók miatt megugrott infláció mértékét az év végére egyszámjegyűre, majd 2024-ben éves szinten 6 százalékra tervezik csökkenteni.

2024-ben is megmarad a Rezsivédelmi Alap, a magyar családok és vállalatok anyagi biztonságának és energiaellátásának megőrzése érdekében. 

A kormány emellett megvédi a családtámogatásokat, a családi adórendszert, a családi adókedvezményeket, és a nyugdíjak vásárlóértékét.

Jelentősen több forrás jut az oktatás és az egészségügy fejlesztésére, valamint a béremelések forrásai is rendelkezésre állnak a büdzsében.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claudius1
2023. július 07. 12:24
Teljesen mindegy, már most megdőlt. Csak propagandára kell költeni a buta barom ökör fideszjobbágyoknak.
II.baljoska61
2023. július 07. 12:05
Hazudtok rendületlenül....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!