Így szállt bele több alkalommal is Márki-Zay Péter a rezsicsökkentésbe

2022. március 29. 09:28

Az elmúlt hónapok során a baloldal jelöltje számos esetben kifejtette, hogy szerinte a rezsicsökkentés kifejezetten káros, fenntarthatatlan és rendkívül nehéz lenne azt eltörölni.

2022. március 29. 09:28
null

„Ezért veszélyes Márki-Zay Péter” címmel újabb cikksorozattal jelentkezett az Origo. Az első részben a baloldal jelöltjének rezsicsökkentéssel kapcsolatos álláspontját részletezi a portál. Mint írják, Márki-Zay Péter egyértelműen a rezsicsökkentés eltörlésének híve, és még az sem befolyásolja meggyőződésében, hogy az intézkedésnek köszönhetően a magyar családok mintegy 400 ezer forinttal kevesebb rezsit fizetnek évente.

Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni

mondta Márki-Zay. Ez a megjegyzés egyértelművé teszi: a baloldal hatalomra kerülése esetén eltörölné a rezsicsökkentést, amely havonta átlagosan 32 ezer forintot takarít meg a magyar családoknak.

Egy másik alkalommal már sokkal konkrétabban fogalmazott a baloldal jelöltje, amikor kijelentette:

a rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, azt nem szeretnénk fenntartani.

Márki-Zay hol környezetvédelmi, hol gazdaságpolitikai szempontokkal próbál érvelni a rezsicsökkentés ellen. A baloldal jelöltje szerint a kormányzati rezsicsökkentés helyett inkább takarékoskodjanak az emberek. A hideg téli napokban egyenesen kijelentette, fűtsenek kevesebbet:

Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. 

Az emelkedő benzinárakkal kapcsolatban is hasonló megoldási javaslattal élt. A jelenleg is érvényben lévő benzinárstop helyett ő abban látna fantáziát, hogy vásároljanak a magyarok hibrid gépjárművet vagy kisebb autót, netán egy autóval utazzanak a munkahelyekre a munkatársak.

Márki-Zay Péter támogatója, Gyurcsány Ferenc kormányzása idején Magyarországon voltak a legmagasabbak a rezsiköltségek az egész Európai Unióban. Nyilván nem véletlenül, ugyanis Gyurcsány egy 2014-es interjúban szó szerint azt mondta a rezsicsökkentésről, hogy „az egy hülyeség”.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2022. március 29. 11:18
Nekem a kevesebb Gyurcsány, kevesebb Dobrev, még kevesebb Márki és Karácsony is elég lenne. Kezdetnek.
Dezsőke
2022. március 29. 10:57
EGY FONTOS OK, AMIÉRT EDDIGI SZAVAZATI SZÁNDÉKOMAT MEGVÁLTOZTATTAM! MÁRKI HÁBORÚBA VISZ MINKET! Alkut kötött Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt. Kormányváltás esetén elindulnának a fegyverszállítmányok, de a szankciókat is kiterjesztenék – közölte Szijjártó Péter.
Csakegycsicska
2022. március 29. 10:31
Csökkentett rezsi, csökkentett forint, csökkentett értelmi képességű emberek. Alakul ez, nem kell itt módosítani semmit.
Gullwing
2022. március 29. 10:04
Olyan szívesen fejberugnám ezt a szánalmas szardarabot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!