Színes programkínálattal nyitja meg kapuit a Vadászati világkiállítás a nyitóhétvégén

2021. szeptember 25. 08:51

A megújult Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központ területén nyolc pavilonban várják az érdeklődőket.

2021. szeptember 25. 08:51
null

Egyebek mellett kutyás- és lovas bemutatókkal, vadászkürtbajnoksággal és koncertekkel várják a látogatókat az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás nyitóhétvégéjén a megújult Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központban és a Kincsem Parkban. Szombaton már láthatók lesznek a rendezvényre érkező országok standjai, mellettük a World Conservation Forum megnyitóján is részt lehet venni. A hétvége kiemelt rendezvényeként kutyás és lovas programokat, solymász- és íjászbemutatót, vadászkürtbajnokságot tartanak, délutánra pedig koncerteket szerveznek mindkét nap.

A világkiállításon a megújult Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központ területén nyolc pavilonban várják különféle programokkal a látogatókat

szeptember 25-től október 14-ig.

Az állandó események és látnivalók között szerepelnek horgászati és vadászati programok, fegyver- és trófeabemutatók, valamint gazdag gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat. Az ország legnagyobb, közel félmillió literes kiállítási akváriumában több száz négyzetméter élő vízfelületen, csaknem 50 halfaj 2000 egyede lesz megtekinthető. A VR játéktéren a látogatók kipróbálhatják magukat vadászként a virtuális valóságban, továbbá bepillanthatnak az európai erdők vagy az afrikai szavannák különleges hangulatú világába is.

A központi kiállítás a magyar vadászati kultúra évszázadait mutatja be, a családosokat pedig gyermekfoglalkoztatóval is várják.    A világkiállítás programjai védettségi kártya nélkül is látogathatók. A Hungexpo bejáratához vezető Albertirsai utat az autósok előtt lezárják, az érkezők számára ezért a közösségi közlekedést javasolják.

Belépőjegyet készpénzzel is lehet venni,

de a rendezvény vendéglátó egységeiben és az ajándékboltokban csak érintéses bankkártyát fogadnak el. Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra látogatók részére a MÁV-START és a GYSEV a pénztári és fedélzeti jegyváltáskor 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvar, valamint Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső és Zugló vasútállomásra. A Volánbuszt választók szintén 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a világkiállítás helyszíneire, Budapest mellett Gödöllőre, Hatvanba, Keszthelyre és Vásárosnaményba.

A Vadászati világkiállításhoz kapcsolódóan a fővároson kívül több vidéki helyszínen, például Hatvanban, Keszthelyen és Vásárosnaményban is számos programot rendeznek, köztük kiállításokkal, filmvetítéssel, vezetett túrákkal, vadász- és íjászversennyel várják az érdeklődőket.

(MTI)

(Fotó: Kürtösök zenélnek a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódó emlékerdő átadásán Felsőtárkányban 2020. június 30-án.MTI/Vajda János)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. szeptember 25. 14:38
A vírus import új erőre kap! Had hulljon a honi magyarság! Orbán Viktória most nagyon örül!
békalepcse
2021. szeptember 25. 11:06
Egy baj van a vadászattal manapság. Nem eszitek a vadat, hiába visszük a hűtőbe mázsaszám. Az azért tragédia, a disznóért 200 forintot ad a felvásárló kilónként. A szarvas sem lényegesen több. A vadkár meg ugyan annyi. Bajban is vannak a vadásztársaságok és csak ti tudtok segíteni ha megveszitek a vadhúst. Az állomány szaporodik, volna mit apasztani, de egy malac a lőszer, üzemanyag árát alig éri meg. Az este is voltam kint. Egy gyönyörű gím ünő megállt előttünk a kifele vezető úton és vagy két percig néztük egymást. Sajna nem töltöttem be és mire kiszállok, kiveszem a tokból, betöltök, nincs az az öngyikossági hajlamú vad ami azt megvárta volna... Utána meg már csak őzek fogócskáztak a les előtt. Itt annyi a vad, hogy meg van az engedély tarvadazásra is. A dámok barcogása is már tart, míg a vadászati idény az október 1 től kezdődne. Meg lett kérve az enegdély dámra is, ne barcogás után kelljen már keresgélni őket, amikor bújkálnak és a sebeiket nyalogatják...
Lauder Stenonis..
2021. szeptember 25. 09:20
Milyen meglepő... A nyitóhétvégén nyit a vadászati kiállítás. Egyébként hiába irkálják mindenhova, nem világkiállítás. Akkor lenne világkiállítása, ha a Bureau International des Expositions hivatalos rendezvénye lenne. De nem az. Ceterum autem censeo 0rbán Viktor hazaáruló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!