Nem vitás, hogy 2006-ban volt rendőri erőszak és túlkapások is

2021. június 06. 20:07

De ezt nem lehet összemérni azzal, ahogyan a rendőrökkel szemben felléptek a tüntetők.

2021. június 06. 20:07
null
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária

„Milyen államhatalom az, amelyik most, óriási erőfeszítések árán előszed 53 békés büféfosztogató, rendőrverő utcakődobálót és kukagyújtogatót, hogy a politikai agenda fenntartása érdekében, kártérítésben részesítse őket a rendőri erőszak áldozataként, és közben porig alázza azt a 399 rendőrt, akik megsérültek a 2006-os »sajnálatos események« során.

Mi magunk, a két szemünkkel láthattuk, ahogy a felhergelt tömeg hatalmas husángokkal rendőrök lábát próbálja eltörni a TV ostrom során és október 23-án halomba rakott utca kövekkel dobálják a rendőröket, tankot indítanak el, és az államhatalom most nem a közbiztonság védelmére felhatalmazott rendőrök, hanem a rendőrökkel szemben erőszakkal fellépő focidrukkerek pártjára áll.

Nem vitás, hogy volt rendőri erőszak és túlkapások is, de ezt nem lehet összemérni azzal, ahogyan a rendőrökkel szemben felléptek a tüntetők. Normális demokráciákban, aki a rendőrökkel szemben erőszakosan lép fel, attól nem kérdeznek semmit, csak elviszik. Ott ugyanis nem történhet olyan dolog, amely feljogosít egy civilt arra, hogy rendőrt bántalmazzon.

Elképzelem, hogy milyen morális állapotok uralkodhatnák annál a rendvédelmi szervezetnél, amely azzal szembesül, hogy miközben ők, rettenetes körülmények között, jól-rosszul próbálták védelmezni a közrendet, az állampolgárok biztonságát, a hatalom azokból próbál mártírt faragni, akik az életükre törtek. Hiszen akkor és ott szabályosan életveszélyben voltak.”

Nyitókép forrása: YouTube

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2021. június 07. 16:06
"De ezt nem lehet összemérni azzal, ahogyan a rendőrökkel szemben felléptek a tüntetők." Tényleg nem lehet összehasonlítani. Mert a rendőröknek senki sem lőtte ki a szemét, nem törte el a csontját szándékosan, nem tépte le az ujját könnygázgránát és nem verték véresre viperával sem kardlappal. A tüntetők nem támadtak rá békésen hazafelé tartó emberekre, nem ráncigáltak ki embereket a sörözőből és nem verték őket össze.
Ubulka57
2021. június 07. 14:34
El is olvassa ez a nő néha, amit ír?
röviden
2021. június 07. 08:46
A partikellékes Fegyőr vadul lájkolja ezt a röffenetet.
lofejazagyban
2021. június 07. 07:26
ezt a két kis malacot, jusztot és vásárhelyit, azért tartja a Mandiner, hogy ne inogjon meg a politikai véleményünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!