Egyre többen mernek segítséget kérni, ha kapcsolati erőszak áldozatává válnak

2021. március 26. 14:20

A krízisközpontokban és menedékházakban, illetve az emberkereskedelem áldozatait fogadó átmeneti szállásokon folyamatos volt az ellátás.

2021. március 26. 14:20

A világjárvány okozta bezártság miatt óhatatlanul is megemelkedik a segélyhívó vonalakra érkező hívások száma, mivel a felfokozott állapotban sokkal inkább kialakulhatnak konfliktusok – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Boglacsik Tímea, az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot (OKIT) felügyelő Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) szakmai igazgatója. A szakember úgy véli, a pandémia hatásai mellett annak is betudható a hívásszám-növekedésük, hogy „egyre gyakrabban kommunikálunk ebben a kérdésben, s hívjuk föl a figyelmet arra, hogy van segítség, és a kapcsolati erőszak áldozatai éjjel nappal elérhetik a telefonos segítséget nyújtó szolgáltatásunkat– fogalmazott. Tehát egyre többen mernek segítséget kérni, ha kapcsolati erőszak áldozatává válnak.

Boglacsik Tímea úgy véli, a pandémia okozta bezártság miatt

sokkal könnyebben eszkalálódnak a konfliktusos helyzetek, ez lehet a számok 2020-as emelkedése mögött.

A szakember kiemelte, hogy a tavaly a megszokottnál is jobban, fokozottan ügyeltek arra, hogy folyamatosan és kiszámíthatóan elérhető legyen az ellátórendszer. A krízisközpontokban és menedékházakban, illetve az emberkereskedelem áldozatait fogadó átmeneti szállásokon folyamatos volt az ellátás, nem fordulhatott olyan elő, hogy ha valakinek menekülnie kellett, ne találtak volna neki olyan biztonságos helyet, ahol segítették volna őt az újrakezdéseben.

Boglacsik Tímea elmondta a lapnak, hogy, az elmúlt 4-5 évben folyamatosan emelkedő volt a tendencia, 9000-9500 hívást kaptak ezekben az esztendőkben. Tavaly viszont, a járvány első évében 10 ezer 500-nál is több hívás érkezett, és a figyelemfelhívó kampányok, és az egyre többféle szolgáltatás miatt az idén még többen tárcsázzák majd a segélyvonalat.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. március 27. 02:31
" Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) szakmai igazgatója." Rövidítve CSONK. Milyen költői.
egyvilág
2021. március 26. 20:51
Egy tömör általános összefoglaló az erőszakról: https://egyvilag.hu/temakep/068.shtml
lendvaiildiko
2021. március 26. 17:05
Egyszer és mindenkor ki kell jelenteni: az a közösség, mely kiközösíti a férfiakat, amely mosogatótündérként, pénztermelőként, a női szeszély fázisai szerinti lecserélhető eszközként kezeli a férfi nemet az tönkremegy, leépül, nemet vált, elöregszik, gyermektelenné lesz, önmagával hasonlik meg. Ez a leépülés terjed át nyugatról keleti irányba, németország férfiai nőkké lettek, egymásra gerjedtek, a nők nadrágot viselnek és amihez nyulnak, elrontják. S ezért csak a férfiak, a műszaki értelmiség a felelős. Vajon a vakcina rendelés során nem működött-e a női kvóta, nem nadrágos nők hada futkos, magyaráz e téren. Más megoldás hijján életerős bevándorló férfiakat hívtak meg, így képzeli a vérfrissítést el a nyugati félteke. Más kérdés az, hogy a fagyi majd visszanyal, lesznek még a női aktivisták negyedik feleségek, a nadrágot és zakót majd a hagyományos csador váltja fel. S ezzel véget ér az egykor virágzó nyugati kereszténység kulturája, élete....
llnnhegyi
2021. március 26. 16:01
Kitől kérjünk segítséget a USA hadseregnek erőszakossága,terrorja ellen? Az ENSZ is a háborút csinálja, támogatja. Pld. Több mint 30 millió nyomorult 10 év alatt,az USA külpolitikai terjesztése miatt. Obama, Clintonné, Blinken, Pelosi, Biden ... károsak. Masszanak lépcsőt inkább
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!