Tizenhárom vokssal az egyedüli induló Komendán Irén lett Megyer első embere

2020. október 18. 21:09

Kevesebb mint ötvenszázalékos volt a részvétel az időközin a Veszprém megyei településen.

2020. október 18. 21:09

A tisztségért egyedül induló független Komendánt Irént választották polgármesternek a vasárnapi időközi önkormányzati választáson a Veszprém megyei Megyeren – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.

Bencze Gyöngyi elmondta: a névjegyzékben szereplő 29 választópolgár közül 14-en mentek el szavazni, egy voks érvénytelen lett, így Komendánt Irént 13 szavazattal választották meg polgármesternek. A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a két helyre ketten pályáztak. A Veszprém megyei településen azért tartottak időközi helyhatósági választást, mert a képviselő-testület júliusban kimondta a feloszlását.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kRoKoDiLaGyú
2020. október 19. 07:00
Az is megérne egy misét, hogy miért lehetséges, hogy egy olyan településen, ahol 29 szavazójoggal rendelkező állampolgár él, külön polgármester, p. m. hivatal, stb stb van?
Akitlosz
2020. október 19. 00:41
Ezekkel az önfeloszlatásos értelmetlen "választásokkal" az a probléma, hogy az állam csak a rendes választásokat fizeti, az ilyen extra választások már a település kasszáját is terhelik, azaz elcseszték a falu pénzét értelmetlenül és haszontalanul. Még ha rendes, tétre menő választás lett volna, de 1 helyre 1 ember közül nem lehet választani. 2 helyre 2 ember közül sem.
Pandaka pygmaea
2020. október 18. 21:38
Balatonfüzfőn és Szigligeten fideszes nyert. Az ellenzék sajátos nyári Balaton-propagandája nem volt túl sikeres. :D
Zsolt75
2020. október 18. 21:35
Aszongya' a 29- ből elment 14, úgyhogy 50% feletti a részvétel . Bazi öreg vagyok .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!